ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ

Χαιρετίζουμε τη νίκη των αγωνιζόμενων κατοίκων Τύριας –Κρανιάς και Θεσπρωτικού
Με αφορμή πως απορρίφτηκαν τα φωτοβολταϊκά στο «Βόιδι» και στη «Κάτω Βλάχα» της Κρανιάς και του Θεσπρωτικού η περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Αρνητικά αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής αδειοδότησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο απέρριψε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση των δύο ανωτέρω αναφερόμενων φωτοβολταϊκών.
Η προσπάθεια επέκτασης των ενεργειακών κολοσσών δεν έχει καμία σχέση με τη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του λαού. Όλα γίνονται για την αύξηση της κερδοφορίας των ενεργειακών κολοσσών των οποίων τα συμφέροντα υπερασπίζει η κυβέρνηση η οποία λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα με τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου.
Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να είναι σε επιφυλακή. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί γιατί η περιοχή έχει μπει στο μάτι και εξορυκτικών εταιρειών. Να ξεκουμπιστούν ΟΛΕΣ οι ενεργειακές εταιρείες (και αιολικές) από την περιοχή. Να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο πρωτογενής τομέας της περιοχής με κριτήριο τις ανάγκες και τα δικαιώματα των κατοίκων. Για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή στη περιοχή τους.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ»

ΠΟΠΕΚ: Αίτημα επιδότησης φωτιστικού πετρελαίου 
Αίτημα να συμπεριλάβει στην επιδότηση ανά λίτρο και το φωτιστικό πετρέλαιο, χύμα ή συσκευασμένο, στα πλαίσια της ισονομίας και ίσης μεταχείρισης των πολιτών, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων με επιστολή της, προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης και μάλιστα ζητάει επίσης η διάρκεια επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης και του φωτιστικού (μπλε κηροζίνη) να εφαρμοστεί για όλη την χειμερινή περίοδο διάθεσης, ήτοι 15 Οκτωβρίου 2022 – 30/4/2023, σημειώνοντας ότι ανταποδοτικά, όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και καλπάζει ο πληθωρισμός, άλλο τόσο θα καθίσταται απαραίτητη και η συνεχής ενίσχυση των πολιτών από το κράτος .

Προσωπικός γιατρός: Αυξάνεται το όριο των εγγεγραμμένων πολιτών για τους γιατρούς με μικρή λίστα 
Ενώ απεδείχθη στην πράξη ότι σχεδόν οι μισοί υπόχρεοι πολίτες (περίπου 8 εκατ.), δεν κατάφεραν να βρουν προσωπικό γιατρό κοντά τους με αποτέλεσμα είναι να εγγράφονται ακόμη και σε ιατρούς που μπορεί να είναι και σε άλλους Νομούς, κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος δεν θα απολαμβάνουν δωρεάν επισκέψεις αφού θα επιλέγουν κάποιον κοντά τους για να εξετασθούν, πληρώνοντας τελικά από την τσέπη τους, προσπάθειες ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων προσωπικών γιατρών στη χώρα φαίνεται ότι κάνει το υπουργείο Υγείας.
Σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι διαθέσιμοι προσωπικοί γιατροί, το υπουργείο Υγείας με απόφασή του που κοινοποιήθηκε στο ιατρικό σώμα από τον ΕΟΠΥΥ, δίνει τη δυνατότητα σε όσους προσωπικούς γιατρούς είχαν δηλώσει χαμηλό αριθμό πολιτών για να εγγράψουν στην λίστα τους, να αυξήσουν τον αριθμό αυτό.
Συγκεκριμένα οι προσωπικοί γιατροί μπορούν «να υποβάλλουν νέα υπεύθυνη δήλωση για την αύξηση του ορίου εγγεγραμμένου πληθυσμού» όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ.
Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, μόνο στην Αττική, από τους 522 ιδιώτες προσωπικούς γιατρούς μόνο οι 310 έχουν «χρεωθεί» 2000 πολίτες που είναι το ανώτατο όριο εγγραφών.
Να σημειωθεί ότι με βάση τη σύμβαση του προσωπικού γιατρού, ένας γιατρός μπορεί να επιλέξει να αναλάβει έως 857 πολίτες οπότε και θα πρέπει να αφιερώνει στο ιδιωτικό του ιατρείο 15 ώρες την εβδομάδα. Πρόκειται για το κατώτερο όριο των εγγραφών. Το ανώτερο είναι 2000 πολίτες οπότε και θα πρέπει να διαθέτει 35 ώρες την εβδομάδα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ALZHEIMER ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022
Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος παγκοσμίως στην άνοια, μια πανδημία, που θεωρείται η μάστιγα του 21ου αιώνα. Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια έμπρακτης προσφοράς στα άτομα με άνοια, στις οικογένειες και στους φροντιστές τους, με πληθώρα δράσεων και υπηρεσιών. Φέτος στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Alzheimer η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών διοργανώνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ (Hellenic Initiative Against Alzheimer’s Disease /HIAAD), συμβολική πορεία «Memory Walk 2022», που θα ξεκινήσει στο Σύνταγμα στις 18:00 και θα καταλήξει στο Ζάππειο, όπου θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες και συναυλία του Στέφανου Κορκολή σε έργα Ελλήνων συνθετών.
Η συμμετοχή σας στο «Memory Walk» είναι εξαιρετικά σημαντική για τον αγώνα που
κάνουμε καθημερινά για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με άνοια
και των οικογενειών τους προκειμένου να:
• Γίνει η άνοια προτεραιότητα στη Δημόσια Υγεία.
• Να εφαρμοστεί πλήρως το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Άνοια.
• Έχουν τα άτομα με άνοια και οι φροντιστές τους καλύτερη ποιότητα
ζωής.
Σας περιμένουμε όλους!!!

Λέσχη Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος: Μια Λέσχη Πολιτισμού για όλους
Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος λόγω της αθρόας συμμετοχής πλήθους δημιουργών τόσο επαγγελματιών, όσο και ερασιτεχνών στους διαγωνισμούς και τις δράσεις της και συγκινημένη από την έκδηλη αγάπη και την αναγνώριση του έργου της, προβαίνει στην ίδρυση της «Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος».
Μέλη της «Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος», μπορούν να γίνουν όσοι έχουν αποδεδειγμένη ενασχόληση, όχι απαραίτητα επαγγελματική, με την τέχνη, τις δράσεις της Ε.Σ.Ε και την προβολή αυτής.
Την «Λέσχη Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος» θα διαχειρίζονται τρία μέλη της τα οποία θα διορίζονται από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε και σε κάθε νομό (τρεις Δήμους) θα διορίζονται τρεις εκπρόσωποι κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι εκπρόσωποι θα προτείνουν πολιτιστικές δράσεις οι οποίες, εάν εγκρίνονται, θα υλοποιούνται από τη Λέσχη με την αρωγή της Ε.Σ.Ε.
Για να γίνετε μέλος στείλτε ένα email με τα στοιχεία σας, email και κινητό σας στο: info@senariografoi.gr ή eseseminars@gmail.com
Δεν απαιτείται συνδρομή
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο 6932089819

Νέος προπονητής στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ
Ο Στέλιος Σεϊρεκίδης θα είναι ο νέος προπονητής της γυναικείας ομάδας χάντμπολ της Αναγέννησης Άρτας, στη θέση του Γιώργου Τσέλιου ο οποίος δεν αποκλείεται να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα από άλλο πόστο…
Η ανακοίνωση της Διοίκησης:
“Ο Στέλιος Σεϊρεκίδης είναι από σήμερα ο νέος προπονητής της γυναικείας ομάδας της Αναγέννησης Άρτας, καθώς, διαδέχεται σε αυτό τον ρόλο στον πάγκο του ιστορικού συγκροτήματος της Ηπείρου τον Γιώργο Τσέλιο, ο οποίος δεν αποκλείεται να συνεχίσει από άλλο πόστο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ίδιο σύλλογο.
Η Αναγέννηση Άρτας, μετά τις μεταγραφές 6 αθλητριών, στην επανεμφάνιση της μάλιστα στα Κύπελλα Ευρώπης, έχει φιλοδοξίες για την εφετινή σεζόν και θα πορευθεί με τον 61χρονο Στέλιο Σεϊρεκίδη, στοχεύοντας στη δυναμική επιστροφή της στο προσκήνιο ως πρωταγωνίστρια.
Στο ενεργητικό του ο πολύπειρος τεχνικός, μετρά δύο πρωταθλήματα με τον ΠΑΟΚ στους άνδρες, 2009 και 2010 ενώ τον οδήγησε στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (Πανελλήνιος, Αθηναϊκός και Δούκας είναι οι μόνοι άλλοι σύλλογοι που κατάφεραν να μπούν στους Ομίλους αυτής της διοργάνωσης ), τη σεζόν 2015-2016 πήρε νταμπλ με τον Φίλιππο Βέροιας και το 1993 είχε νταμπλ με τις γυναίκες της ΓΕ Βέροιας. Ως αθλητής, ο πετυχημένος και αγαπητός ως άνθρωπος του χάντμπολ Στέλιος Σεϊρεκίδης υπήρξε εξαίρετος τερματοφύλακας και υπεράσπισε την εστία του ΒΑΟ το 1983 στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο πήρε, όπως και το 1984. Στην τελευταία σεζόν, ήταν προπονητής στον Φοίβο Συκεών που έχασε στο νήμα την άνοδο στην Handball Premier από την ΧΑΝΘ.”