Αρνητικά τα αποτελέσματα των rapid test στη Δ.Ε Αράχθου

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα όλων των rapid test για τον Covid 19 που πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Αράχθου, από το κλιμάκιο KOMY Άρτας του ΕΟΔΥ.
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία του Δήμου Νικολάου Σκουφά με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου για την προστασία του πληθυσμού.
Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν τεστ και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου (Πέτα, Κομποτίου και Αράχθου) χωρίς να εντοπιστεί θετικό δείγμα

Νέα Σ.Σ.Ε στα τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια
Ομπρέλα Προστασίας για χιλιάδες εργαζόμενους
Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία, η σύμβαση που υπέγραψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό Επισιτισμό με τη Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων, ανοίγει ομπρέλα προστασίας για χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο.
Η νέα σύμβαση αφορά εργαζόμενους στα μη κυρία τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια, έχει διάρκεια δύο έτη, κρατά σταθερούς τους μισθούς και τα επιδόματα, ενώ θεσμοθετεί το διάλειμμα φαγητού των εργαζόμενων εντός του οκταώρου.
Η υπογραφή της νέας σύμβασης για το συγκεκριμένο κλάδο, η οποία αφορά περίπου 73.000 εργαζόμενους σε 30.000 επιχειρήσεις, αποδεικνύει στην πράξη ότι και οι δύο πλευρές (ΠΟΕΕΤ-ΣΕΤΚΕ) θέλουν ρυθμιζόμενους τους όρους αμοιβής και εργασίας.
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και να κηρύξει υποχρεωτική τη σύμβαση.

Στις δομές των Σωμάτων Ασφαλείας σε Πάργα και Καναλάκι ο Κώστας Μπάρκας

Τις ευχές του για το νέο έτος στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε Πάργα και Καναλάκι, εξέφρασε επισκεπτόμενος τις σχετικές δομές, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Ειδικότερα, ο κ. Μπάρκας αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη που υπηρετούν στον Αστυνομικό Σταθμό, στον Λιμενικό Σταθμό και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάργας, καθώς επίσης και στο Αστυνομικό Τμήμα Καναλακίου. Να σημειωθεί ότι προ ολίγων ημερών ο κ. Μπάρκας επισκέφθηκε, για να ευχηθεί για το Νέο Έτος, το σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Πρέβεζας «Η Ελπίδα».

Ευχαριστήριο του Δήμου Πωγωνίου
Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα την Φάρμα «Νάκης» για την προσφορά 1.000 αυγών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο.
Η γενναιόδωρη αυτή δωρεά αποτελεί σημαντική στήριξη για τις δύο δομές που προσφέρουν ανακούφιση σε 170 περίπου οικογένειες και 240 δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Με την ευκαιρία, ο Δήμος Πωγωνίου απευθύνει έκκληση προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και να στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Για τρίτη χρόνια οικονομική ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Κ. Κουκά, που έγινε ομόφωνα δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή, αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο νησί.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η χορήγηση εφάπαξ χρηματικού ποσού, ανάλογα με τους πραγματικούς μήνες υπηρεσίας, για την κάλυψη των αναγκών σίτισης και διαμονής για νοσηλευτές, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β, όπου το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.
Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου τόνισε:
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν αναπόσπαστο μέλος της τοπικής μας κοινωνίας και συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας.
Στο πλαίσιο αυτό, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους στηρίζουμε έμπρακτα, γεγονός που αποτελεί μία πράξη αναγνώρισης της προσφοράς τους, αλλά και ένα κίνητρο για όσους συναδέλφους τους μπορούν να έλθουν στο μέλλον.
Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που καλούμαστε να οργανώσουμε την επόμενη τουριστική περίοδο και την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Όλοι μαζί θα εργαστούμε με συνέπεια και σοβαρότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»