«ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ- ένας ΔΗΜΟΣ με μεγάλη προοπτική ανάπτυξης

Για τις προοπτικές ανάπτυξης αναφέρεται ανακοίνωση του Συλλόγου «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Γεώργιος Αθανασούλας και ο Γραμματέας Δημήτριος Καραγιάννης. Στην ανακοίνωση σημειώνονται και τα εξής:
«Ο δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων με τις πανέμορφες περιοχές του και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια εξαιτίας αδικαιολόγητων καθυστερήσεων αλλά και μη διεκδίκησης των όσων δικαιούται και πρέπει να λάβει βρίσκεται σε λήθαργο.
Το ορεινό σύμπλεγμα των Τζουμέρκων θεωρείται μια από τις πιο επιβλητικές κορυφογραμμές της Πίνδου..
Και όμως σήμερα δεν υπάρχουν οι αναγκαίες και απαραίτητες υποδομές για να δώσουν ώθηση ανάπτυξης στην περιοχή που τόσο ανάγκη έχει.

Μεγάλα και μικρά έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί, σήμερα ευρίσκονται σε τέλμα.
Κτίρια και εγκαταστάσεις δημοτικές αλλά και δημόσιες παραμένουν σε άθλια κατάσταση και ουδείς ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση αυτών και εξ αυτών για την ανάπτυξη της περιοχής,
Οι τελευταίες δημοτικές Αρχές αλλά και οι Κυβερνητικοί μας εκπρόσωποι έχουν αφήσει στην τύχη τους την περιοχή με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των νέων της περιοχής από τα χωριά τους σε μεγαλουπόλεις της Ελλάδος αλλά και την μετανάστευση τους στο εξωτερικό
Ενδεικτικά αναφερόμαστε σε συγκεκριμένα έργα τα οποία πιστεύουμε ότι θα δώσουν ώθηση ανάπτυξης στα Τζουμέρκα.

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ – ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ
Συγκεκριμένα σε ότι άφορα το σημαντικό αυτό έργο υποδομής που είναι ο δρόμος που συνδέει τον Καταρράκτη με το Βουργαρέλι χρηματοδοτούμενος από το έτος 2016 και ενώ ευρισκόμαστε στο τέλος του 2021 ήτοι μετά από πέντε (5) ολόκληρα χρόνια βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση χωρίς να έχει δημοπρατηθεί ακόμη η κατασκευή του.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΩΝ
Σε ότι άφορα το έργο της κατασκευής χιονοδρομικού πάρκου στα Θεοδώριανα Άρτας όλοι γνωρίζουμε ότι παρότι έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, μόνο λόγια και υποσχέσεις.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Τ.Κ. ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ
Οι κατασκηνώσεις που ευρίσκονται στον Άγιο Γεώργιο Βουργαρελίου είναι σε άθλια κατάσταση και πλήρως εγκαταλελειμμένες με αποτέλεσμα την αγανάκτηση και θυμό των κάτοικων της περιοχής.
Τι πρόκειται να γίνει, υπάρχει σχέδιο για αξιοποίηση τους.
Εκτιμούμε ότι η αξιοποίηση των κτιριακών υποδομών θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής καθόσον τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της επισκεψιμότητας και του αγροτουρισμού στην περιοχή των Κεντρικών Τζουμέρκων.

ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΕΔΡΟΣ στην τοπική κοινότητα Καταρράκτης Άρτας του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων
Είναι μια τουριστική μονάδα από 20 ξύλινα σπίτια, που εκτείνεται σε μία καταπράσινη έκταση 45 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 920 μ., κοντά στο χωριό Καταρράκτης, στα Τζουμέρκα. Η εν λογω τουριστική μονάδα είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη και μέχρι σήμερα από πλευράς δημοτικής Αρχής δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια για την επαναλειτουργία της. Ευλόγα ερωτήματα που τίθενται είναι: έγινε από πλευράς δημοτικής Αρχής οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, έγινε προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ποιο στάδιο ευρισκόμαστε σήμερα;
Κατά την άποψη μας πιστεύουμε ότι τα ανωτέρω αναφερόμενα είναι σημαντικά έργα τα οποία πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι να ενδιαφερθούν ενόψει και του νέου αναπτυξιακού νόμου του έτους 2022.