Πρόεδρος η Βίκυ Σιαπάτη

«Το απερχόμενο Δ.Σ. του πανελληνίου συλλόγου έμμισθων υποθηκοφυλακείων στο τέλος της εκλογοαπολογιστικης συνέλευσης στην Αθήνα. Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου για την τιμή να με εκλέξουν Πρόεδρο. Πραγματικά έκανα ότι μπορούσα και ότι ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Ευχαριστώ…» σημειώνει η ΒΙΚΥ ΣΙΑΠΑΤΗ, σε ανάρτησή σχετικά με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων.

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για την απεργία στην εστίαση
Σε δήλωσή της η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με την κινητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης αναφέρει τα εξής: «Σήμερα η εστίαση απήργησε μαζικά για να εκφράσει την αγανάκτηση της απέναντι στην διαρκή κυβερνητική εχθρότητα αλλά και για την ανάδειξη των ουσιαστικών βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προβλημάτων του κλάδου.
Οι επιχειρήσεις της εστίασης σήμερα παρέμειναν κλειστές διεκδικώντας το αυτονόητο: μέτρα στήριξής για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας. Η Άρτα απάντησε ηχηρά στις κυβερνητικές παλινωδίες, καθώς το ποσοστό συμμετοχής του Συλλόγου Εστίασης & Διασκέδασης Άρτας “Ο ΞΕΝΙΟΣ” έφτασε στο 95%».

Με τους επαγγελματίες της εστίασης ο Χρήστος Τσιρογιάννης

«Οι επαγγελματίες της εστίασης έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος των επιπτώσεων της πανδημίας. Γι’ αυτό, με μεγάλη χαρά συνάντησα σήμερα τους εκπροσώπους τους, στο πλαίσιο των πανελλαδικών τους κινητοποιήσεων. Όπως είπα και στους ίδιους, ασφαλώς και θα μεταφέρω τα αιτήματά τους στην ΚΕΔΕ, ώστε να ακουστούν σε όλους τους Δήμους. Αυτή η κρίση μας αφορά όλους και θα την ξεπεράσουμε όλοι μαζί» σημειώνει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Μ. Τζούφη: «Εκτός εκπαίδευσης οι μαθητές των ευπαθών ομάδων»
Απαντήσεις και άμεσα μέτρα για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας γιατί αδυνατούν να συμμετάσχουν στη δια ζώσης διδασκαλία, ζητά η Μερόπη Τζούφη με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Όπως τονίζει η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα συγκεκριμένα παιδιά αν και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν υποστηρίζονται -όπως προβλέπεται- με κατ’ οίκον διδασκαλία (είτε δια ζώσης είτε με τηλεκπαίδευση) λόγω έλλειψης πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη ζητά από τη Νίκη Κεραμέως να αιτιολογήσει την καθυστέρηση δύο μηνών στην παροχή κατ’ οίκον διδασκαλίας σε μαθητές και μαθήτριες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ την καλεί να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών.

Στην Π.Ε. Άρτας
Κατάρτιση Μητρώου προς διάθεση μηχανημάτων- οχημάτων
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Άρτας ανακοινώνει ότι προβαίνει στην κατάρτιση μητρώου ενδιαφερομένων προς διάθεση μηχανημάτων- οχημάτων- υλικού και προσωπικού για την αντιμετώπιση αναγκών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για το έτος 2022.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 14.00, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Π.Ε Άρτας (peartas.gov.gr).
Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση, pol.prostasia@peartas.gov.gr, μέσω ταχυδρομείου με ημερομηνία κατάθεσης το αργότερο μέχρι την 3η Δεκεμβρίου 2021 (Δ/νση αποστολής Ταγμ. Παπακώστα 6. ΤΚ 47132- Άρτα Ιωάννινα) ή αυτοπροσώπως στην ως άνω Διεύθυνση. Επισημαίνεται ότι για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης με φυσική παρουσία τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον Covid19.

Δήμος Αρταίων: Ασφαλτόστρωση οδών Κρυστάλλη, Αμβρακίας, Β. Πύρρου
Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων ανακοινώνεται, η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων όπως φορτηγά, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία και η στάση και στάθμευση οχημάτων σε μεμονωμένα τμήματα, από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, λόγω εκτελέσεων εργασιών απόξεσης ασφαλτικού οδοστρώματος και εκ νέου ασφαλτόστρωσης στις οδούς Κ. Κρυστάλλη, Αμβρακίας , Β. Πύρρου.
Επιπλέον στην συνέχεια των εργασιών και στο στάδιο της ασφαλτόστρωσης στις ανωτέρω οδούς, θα απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ο Δήμος Αρταίων, ζητά την κατανόηση και την συνεργασία των δημοτών, για την ομαλή εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου, ενός σημαντικού έργου για το κέντρο της πόλης μας. Η ταλαιπωρία θα είναι η προσωρινή αλλά το έργο μόνιμο. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους δρόμους. Κεντρικό ζητούμενό της Δημοτικής αρχής είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό και αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο, που δεν θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή, να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών.

Κώστας Μπάρκας: Δήλωση για την κινητοποίηση του κόσμου της Εστίασης 
Η κυβέρνηση ας πάψει επιτέλους να ρίχνει τις δικές της ευθύνες αλλού και να βρει λύσεις σε αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε. Σήμερα, καθολικά, ο κόσμος της εστίασης εκφράζει την αγωνία και την αγανάκτησή του για τη συνεχιζόμενη εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντί του. Για τρίτη συνεχή χρονιά η εστίαση είναι το εύκολο θύμα της απουσίας κυβερνητικού σχεδίου μπροστά στον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων ετών. Μέτρα στήριξης τώρα, η κυβέρνηση να κάνει πράξη αυτό για το οποίο έχει την Συνταγματική ευθύνη, να κυβερνήσει. Αλλιώς, αν δεν μπορεί ας φύγει.

Ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση έως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου
Για το Σχεδίο Φόρτισης Ηλεκτρονικών Οχημάτων του Δήμου Αρταίων
Ο Δήμος Αρταίων έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), προκειμένου να παρέχει οργανωμένα στους δημότες, εργαζόμενους και επισκέπτες του, τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021,με στόχο την καταγραφή των απόψεων φορέων και πολιτών τόσο σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, όσο και με την χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) εντός των ορίων του Δήμου Αρταίων και με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και χρηστικού δικτύου, ικανού να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
Τα αποτελέσματα της Διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη στον τελικό σχεδιασμό του δικτύου των σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων εντός των ορίων του Δήμου Αρταίων.
Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά.
Για συμμετοχή στη διαβούλευση, κάντε κλικ στο ειδικό μπάνερ που βρίσκεται στο www.arta.gr.

Φ.Ο.Α. έκθεση “μυστήριο” στην esp + gallery Θεσσαλονίκης

Η έκθεση με τίτλο «Μυστήριο» της Φωτογραφικής Ομάδας art.A’s Φ.Ο.Α. μετά την
παρουσίαση της στην Δημοτική πινακοθήκη “Γ. Μόραλης” το 2019 ταξιδεύει στην esp+ gallery
στην Θεσσαλονίκη. Μετά την έκθεση της Photobiennale στην esp+ gallery φιλοξενείται σε συνεργασία με τη
Φωτογραφική Ομάδα Άρτας Φ.Ο.Α. η έκθεση με τίτλο «Μυστήριο».
Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα η έκθεση «Μυστήριο» θα ανοίξει το Σάββατο
20.11.2021 και θα φιλοξενείται στην esp+ gallery μέχρι και την Παρασκευή 10.12.2021.
Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση Δευτέρα με Παρασκευή 10:00-17:00. Η είσοδος είναι
δωρεάν.