Βελτίωση του Οδικού Δικτύου Άρτας: Τι στόχους έχει ο συνδυασμός «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί»;

Γράφει ο Νικόλαος Κέφης

Η Άρτα είναι μια περιοχή με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις σχετικά με το οδικό της δίκτυο. Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική παράταξη «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί». Πιο συγκεκριμένα στοχεύει στην ενίσχυση των υποδομών της περιοχής και στη βελτίωση δρόμων, πεζοδρομίων και διαβάσεων.
Το οδικό δίκτυο της Άρτας, όπως πολλών περιοχών της Ελλάδος, δεν καλύπτει τις ανάγκες της καθημερινότητας και του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού. Οι δρόμοι υποφέρουν από κυκλοφοριακή συμφόρηση, λακκούβες, ανεπαρκή σήμανση και περιορισμένη συνδεσιμότητα, εμποδίζοντας τόσο τις τοπικές μετακινήσεις όσο και την εμπορική μετακίνηση.
Ο συνδυασμός «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη εκσυγχρονισμού και επέκτασης των υποδομών του δήμου. Πρωταρχικό στόχο αποτελεί η ανανέωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, η κατασκευή νέων δρόμων και η αποκατάσταση των φθαρμένων έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων αλλά και των διερχόμενων.

Επιπλέον, η κυκλοφοριακή συμφόρηση αποτελεί επίσης ζήτημα που χρήζει αντιμετώπιση. Η δημοτική παράταξη σκοπεύει να εφαρμόσει καινοτόμες λύσεις διαχείρισης της κυκλοφορίας, όπως η βελτίωση της οδικής σήμανσης αλλά και η διερεύνηση νέων δυνατοτήτων και έξυπνων τεχνολογιών για την άμβλυνση της συμφόρησης και τη βελτίωση της ροής της κυκλοφορίας σε όλη την περιοχή.
Ωστόσο, η πραγματοποίηση όλων τα προαναφερόμενων προτάσεων ισούται με ένα σημαντικό κόστος. Ο συνδυασμός «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» σκοπεύει να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για όλα τα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου και δίνοντας έμφαση στην υπεύθυνη οικονομική διαχείριση για να διασφαλιστούν ότι τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά για την επίτευξη των στόχων.
Η δημοτική παράταξη «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» ελπίζει να μετατρέψει το οδικό δίκτυο της Άρτας σε ένα πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο σύστημα που ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες απαιτήσεις του πληθυσμού του δήμου.
*Ο Νικόλαος Κέφης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΆΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Χριστόφορο Σιαφάκα.