ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ

Στην πρόκληση του μέλλοντος για την Άρτα, προχωράμε με συναινέσεις και συνεργασίες

Η υποψηφιότητά της ΤΖΕΝΗΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ με τον συνδυασμό του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, προκάλεσε έντονες συζητήσεις, δέχθηκε επικρίσεις, έφερε αντιπαραθέσεις, καθώς ήταν κάτι μη αναμενόμενο, αφού την θητεία που φεύγει, ήταν επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.
Σήμερα η ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ μιλά στην ΗΧΩ, για την απόφασή της, να είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του Χρήστου Τσιρογιάννη, για όσα ακολούθησαν και για όσα πρόκειται να συμβούν.
«Ο κουρνιαχτός που προσπάθησαν να σηκώσουν αυτοί οι λίγοι και πάντα γνωστοί, πνίγηκαν από την στάση της πλειοψηφίας του κόσμου, που αγωνιά για το αύριο του τόπου μας και τους αφήνουν παγερά αδιάφορους οι μικροψυχίες και τα ευφυολογήματα» σημειώνει η ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ.
Όσο για το πότε αποφάσισε όπως η ίδια δηλώνει: «Την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν εκπνεύσει ο χρόνος κατάθεσης των ψηφοδελτίων, επέλεξα να συμμετέχω, ζητώντας από τους συμπολίτες μου απλά να μου δώσουν την δυνατότητα να συνεχίσουμε μαζί. Θα μου επιτρέψετε ακόμη να πώ, πως όλα αυτά τα μηνύματα εμπιστοσύνης και προτροπής για συμμετοχή, πολλά και με δημόσια έκφραση, από μεγάλο αριθμό συμπολιτών μου, έπαιξαν τον μεγάλο και καταλυτικό ρόλο ειδικά την τελική ώρα της απόφασης».

Στη συνέντευξή της η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, είπε:

ΕΡΩΤ.: Η υποψηφιότητά σας, με τον Χρήστο Τσιρογιάννη, σήκωσε κουρνιαχτό! Πως το βιώσατε;
ΑΠΑΝΤ.: όπως όλες οι αποφάσεις για συνεργασίες και κοινή πορεία, έτσι κι αυτή είχε τις έντονες συζητήσεις της, πόσο δε μάλλον όταν μια τέτοια συμπόρευση αφορά τον επικεφαλής της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης, κι ακόμη περισσότερο όταν προηγήθηκε μιά τετραετία με έντονο χρώμα παρουσίας και των δυό μας στο Δημοτικό συμβούλιο, υπηρετώντας ο καθένας από την θέση που αποφάσισε ο κόσμος στις προηγούμενες εκλογές. Στα δύσκολα σταυροδρόμια των αποφάσεων για το μέλλον της Άρτας μας πρέπει κανείς να υπηρετεί ό,τι προτάσσει η συνείδησή του και μ’αυτό να πορεύεται με εμπιστοσύνη στους συνδημότες του. Είμαι πεπεισμένη, κι αυτό μου δείχνουν οι συζητήσεις μαζί τους, πως ο κουρνιαχτός που προσπάθησαν να σηκώσουν αυτοί οι λίγοι και πάντα γνωστοί, πνίγηκαν από την στάση της πλειοψηφίας του κόσμου, που αγωνιά για το αύριο του τόπου μας και τους αφήνουν παγερά αδιάφορους οι μικροψυχίες και τα ευφυολογήματα, που κάθε φορά βρίσκουν τα κατάλληλα εργαλεία για να εκφράσουν προσωπικές και μόνον αντιπαλότητες. Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στην σταθερή μας απόφαση για συμπόρευση, με όραμα και κατάθεση δουλειάς για το καλό του Δήμου μας.

ΕΡΩΤ.: Μετά από τόσες μέρες συναντήσεων και συζητήσεων με τους δημότες, τι απαντάτε στο ερώτημα του Αρτινού «Γιατί με τον Τσιρογιάννη;».
ΑΠΑΝΤ.: Πραγματικά, τουλάχιστον αυτός ο θόρυβος που προκλήθηκε, είχε κάτι πολύ καλό, ότι δηλαδή μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με πολλούς συμπολίτες μου την λογική αυτής της απόφασης, και να πείσω ακόμη και τους καλόπιστους διαφωνούντες για την αναγκαιότητά της. Και η λογική αυτή είναι μία και απλή, η καθαρή αλήθεια για τα γεγονότα… ότι δηλαδή η προσπάθειά μας να διαμορφώσουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης, κι όχι απλής εκλογικής παρουσίας της δημοτικής αντιπολίτευσης, τορπιλίστηκε από συγκεκριμένους κύκλους και κομματικές εξουσίες.
Από την άλλη η προηγούμενη δημοτική αρχή έφτανε στο τέλος των επερχόμενων εκλογών από την μιά πλευρά με επικεφαλής τον Δήμαρχο που προσπάθησε και πέτυχε να ανανεώσει το ψηφοδέλτιό του κατά 75% με αυτοδιοικητικές αναφορές και από την άλλη με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο, που ποτέ δεν εξήγησε πειστικά τον λόγο που επέβαλε την αναγκαιότητα της εκλογικής παρουσίας του σαν επικεφαλής.
Πέρα από την προσωπική του φιλοδοξία και τις επιδιώξεις κάποιων συνεργατών του, στο προσκήνιο κάποιοι από αυτούς, στο παρασκήνιο κάποιοι άλλοι, τορπίλιζαν καθημερινά, μήνες τώρα, την δική μας προσπάθεια είτε με στοχευμένους δια “παπαγαλισμού” ψιθυρισμούς του τύπου “η Τζένη δεν κάνει…”, είτε προσεγγίζοντας με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης στελέχη της παράταξής μας.

Και ήρθε, υπήρξε η καθαρή, και με δημόσιο χαρακτήρα πρόσκληση του Χρήστου Τσιρογιάννη για συμπόρευση. Η πρώτη απόφασή μου μετά την αποχώρησή μας στις αρχές Ιουλίου, ήταν να μείνουν ελεύθεροι οι συνεργάτες μου να καθορίσουν ο καθένας την προσωπική του στάση και εγώ να πρέπει να επιλέξω μεταξύ της συμπόρευσης με τον Χρήστο Τσιρογιάννη, για τον καθαρό λόγο που περιέγραψα παραπάνω ή να μην ασχοληθώ για τα πέντε επόμενα χρόνια με το αντικείμενο που αγάπησα και που υπηρετώ 24 χρόνια τώρα, την τοπική αυτοδιοίκηση δηλαδή.
Την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν εκπνεύσει ο χρόνος κατάθεσης των ψηφοδελτίων, επέλεξα να συμμετέχω, ζητώντας από τους συμπολίτες μου απλά να μου δώσουν την δυνατότητα να συνεχίσουμε μαζί.
Θα μου επιτρέψετε ακόμη να πώ, πως όλα αυτά τα μηνύματα εμπιστοσύνης και προτροπής για συμμετοχή, πολλά και με δημόσια έκφραση, από μεγάλο αριθμό συμπολιτών μου, έπαιξαν τον μεγάλο και καταλυτικό ρόλο ειδικά την τελική ώρα της απόφασης. Έτσι, λοιπόν, και μετά από μιά τετραετία υπηρέτησης των θεσμών, ο καθένας από την δική του εκλεγμένη θέση, και όπως πάντα με κριτήριο το καλό του τόπου μας, συμπορευόμαστε με τον Χρήστο Τσιρογιάννη, και όλους τους συνυποψήφιους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, πιστεύοντας ακράδαντα πως στο μεγάλο στοίχημα, σε μια Ευρώπη που τρέχει, η Άρτα θα έχει την δική της ξεχωριστή παρουσία.

ΕΡΩΤ.: Το βιογραφικό σας δείχνει αυτό που λένε «άνθρωπο της αυτοδιοίκησης». Πείτε μας για την πορεία σας…
ΑΠΑΝΤ.: πραγματικά η μεγάλη μου αγάπη στα κοινά είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Κι αυτό όχι γιατί απλά μεγάλο κομμάτι της ζωής μου το έχω περάσει υπηρετώντας την αλλά γιατί πραγματικά η αίσθηση της αμεσότητας που νοιώθει κανείς να βρίσκεται τόσο κοντά στον συνάθρωπό του, πιστεύοντας πως μπορεί να νοιώσουν δίπλα, από την πιό απλή καθημερινότητα μέχρι τα πιό δύσκολα, είναι πράγματι μοναδική και καμιά άλλη ενασχόληση δεν μπορεί να υποκαταστήσει αυτή την σχέση.
23 χρόνια, λοιπόν, στην τοπική αυτοδιοίκηση:
-εκλεγμένη τρεις εν συνεχεία θητείες Δημοτική σύμβουλος, με επικεφαλής τον Γιατρό Κώστα Αλεξίου, τον αείμνηστο Θανάση Γρέβια και τον Μιχάλη Γκούζια, υπηρετώντας τον θεσμό από τις θέσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του αντιδημάρχου και του Δημάρχου
-στην συνέχεια, εκλεγμένη, για δεύτερη θητεία, αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, και περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη “Ήπειρος Ανατροπής”
-Το 2019 ήμουν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, συγκεντρώνοντας το 42% στις εκλογές του 2ου γύρου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αρταίων, εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ), Εκλεγμένη στο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου (σύνδεσμος διαχείρισης απορριμμάτων) και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του συνδέσμου Ύδρευσης.

ΕΡΩΤ.: Τι θα κάνει η ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ, στην ερχόμενη πενταετία στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Δήμο Αρταίων, εφόσον εκλεγεί;
ΑΠΑΝΤ.: Με απλό λόγο, καθαρή στάση και πολύ προσπάθεια και εργασία, τιμώντας τους συμπολίτες μου και την εμπιστοσύνη τους και σε συνεργασία με την ευρύτερη ομάδα των συναδέλφων μου, θα δώσουμε την μάχη για να είμαστε η δική τους παρουσία στον Δήμο μας.

ΕΡΩΤ.: Ένα μήνυμα για τους Αρτινούς;
ΑΠΑΝΤ.: στην πρόκληση του μέλλοντος θα προχωρήσουμε μόνο με συναινέσεις, συνεργασίες αλλά και καθαρό όραμα για την Άρτα μας. Τους ζητώ να μου δώσουν την δυνατότητα να συνεχίσουμε μαζί!