Βιωματικά εργαστήρια από το Κέντρο Πρόληψης Άρτας!

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας σε συνεργασία με τις Δ/ντριες των σχολείων & τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων και στο πλαίσιο των δράσεών του στη σχολική κοινότητα υλοποίησε βιωματικά εργαστήρια με τους μαθητές/τριες της Α ΄τάξης του 1ου Γυμνασίου και με τους μαθητές /τριες της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Κομποτίου.

Με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης και είχε θέμα: «Κατανόηση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και των τρόπων αντιμετώπισης του».
Στόχοι της δράσης ήταν:
-Να κατανοήσουν οι μαθητές το φαινόμενο του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο
-Να ασκηθούν σε δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων/ αρνητικών καταστάσεων.
Έγινε ένα δίωρο εργαστήρι με τους μαθητές κάθε τμήματος της Α΄τάξης. Συνολικά τρία τμήματα. Συνολικός αριθμός μαθητών: 59

Υπεύθυνες παρέμβασης: κ. Μπακέλα Μαρία&κ. Φλώρου Σπυριδούλα/ Κοινωνικοί Λειτουργοί- Στελέχη Πρόληψης
Με τους μαθητές της Α΄τάξης του Γενικού Λυκείου Κομποτίου έγινε ένα δίωρο εργαστήρι σε κάθε τμήμα, συνολικά δύο τμήματα και ηπαρέμβαση είχεθέμα: «Διαδικτυακή παραπλάνηση». Συμμετείχαν συνολικά 36 μαθητές.

Στόχοι της δράσης ήταν:
-Να ορίσουμε την διαδικτυακή παραπλάνηση
-Να μιλήσουμε για τους λόγους που κάνουν κάποιον ευάλωτο στο να πέσει θύμα παραπλάνησης και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Υπεύθυνες παρέμβασης: κ. Κομηλάγιου Θεοδοσία/ Κοινωνιολόγος & Μπακέλα Μαρία/ Κοινωνική Λειτουργός- Στελέχη Πρόληψης
Ευχαριστούμε τις Δ/ντριες και τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη συνεργασία τους, καθώς και τους μαθητές για την ενεργή συμμετοχή τους.