Βρέθηκε λύση για τον παιδικό σταθμό στον Άγιο Σπυρίδωνα

Ο ιδιοκτήτης θα προχωρήσει σε αλλαγές για να δοθεί άδεια λειτουργίας

Χρ. Τσιρογιάννης: ελπίζω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά

Εξελίξεις προς λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τον παιδικό σταθμό στον Άγιο Σπυρίδωνα μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την παράταξη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και τον ΣΥΡΙΖΑ Άρτας.
Όπως διαφάνηκε από δηλώσεις του Δημάρχου Αρταίων, επικράτησαν δεύτερες σκέψεις και πιο ψύχραιμες προσεγγίσεις και μάλλον το θέμα οδεύει προς διευθέτηση.
Όπως ενημερώνει ο Χρήστος Τσιρογιάννης επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών ειδικά για το θέμα του παιδικού σταθμού στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Μετά την επίσκεψη στην Αθήνα, όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος «μαζί με τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών Σωτήρη Χρηστούλη, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πέτρο Γείτονα, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Κατερίνα Χαλάστρα, αλλά και αρμόδια στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, κάναμε μια εκτενή συζήτηση εκ νέου με τον ιδιοκτήτη του χώρου, προκειμένου να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ασφάλειας που απαιτούνται εκ του Νόμου.
Υπενθυμίζω, ότι ανάλογες κρούσεις είχαν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα που δεν είχαν πιάσει τόπο.

Στην σημερινή μας συνάντηση, ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του χώρου για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κτίριο, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ασφάλειας και να δώσουμε έναν λειτουργικό και ασφαλή χώρο για τα παιδιά του χωριού.
Ο ίδιος μας δήλωσε ότι θα προβεί στις αλλαγές αυτές, όποτε τις αναμένουμε.
Αν όλα πάνε καλά, τότε θα εκδοθεί η νόμιμη άδεια καταλληλότητας και λειτουργίας και από το φθινόπωρο θα συνεχίσει τη λειτουργία του ο Παιδικός Σταθμός στον Άγιο Σπυρίδωνα.
Αυτό θα είναι μια εξέλιξη, που την επιδιώκαμε από το 2019 (αρ.πρωτ.1300/11-10-2019 έγγραφό μας) αλλά και το 2021 (αρ.πρωτ.121/15-2-2021 έγγραφό μας).
Θέλω να ελπίζω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.
Είμαι σίγουρος ότι και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, θα κάνει το καλύτερο που μπορεί».

Παράταση εγγραφών
Εν τω μεταξύ όπως γνωστοποιείται αρμοδίως, οι ηλεκτρονικές εγγραφές – επανεγγραφές σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του ΝΠΔΔ «Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.» Δήμου Αρταίων, παρατείνονται έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου polarta.intellisoft.gr/ ενώ από την παραπάνω διαδικασία εξαιρούνται όσοι δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα (είτε τον γραπτό είτε τον προφορικό λόγο).
Στην περίπτωση αυτή, προβλέπεται κατάθεση της αίτησης και των απαραίτητων δικαιολογητικών στα γραφεία της Δ/νσης Προσχολικής Αγωγής (Ορλάνδου 9 – 1ος ΟΡΟΦΟΣ) κατόπιν ραντεβού (για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στα τηλ. 2681021000- 2681021006).