Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: η μπάλα στην εξέδρα.

Ο Μητσοτάκης επιθυμεί πρώτα να εξηγήσει στους βουλευτές

Και ανάρτηση Πατέλη με τον σύζυγό του

Αντιδράσεις προκάλεσε η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών σχετικά με τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με δημοσιογράφους μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πως ζήτησε να μην μπαίνει «το κάρο μπροστά από το άλογο».
Ο πρωθυπουργός επιθυμεί πρώτα να εξηγήσει στους βουλευτές το νομοσχέδιο και να μετριάσει τις αντιδράσεις
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του in.gr, η σχετική ρύθμιση φαίνεται να παγώνει για τουλάχιστον μετά τις ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι εκείνο το χρονικό διάστημα θα μπορέσει με περισσότερη νηφαλιότητα να παρουσιάσει το νομοθέτημα.

Βέβαια, στην εξίσωση αυτής της απόφασης μπαίνουν τα ισχυρά εμπόδια που έθεταν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Αρκετοί εκ του Σαμαρικού μπλοκ, όπως και της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ ή είχαν τοποθετηθεί αρνητικά για το νομοσχέδιο ή ζητούσαν ενημέρωση ως προς τι θα περιλαμβάνει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Νέα Αριστερά αντέδρασαν έντονα τόσο στα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και στο πάγωμα της νομοθετικής ρύθμισης για το ομόφυλα ζευγάρια, φέρνοντας σχετικές προτάσεις νόμου στη Βουλή ώστε να στριμωχτεί πολιτικά ο πρωθυπουργός.

Το πρωί της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει πρόταση νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
«Δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς. Φοβάστε εσείς, δε φοβόμαστε εμείς. Το μόνο που έχετε να πείτε είναι το εξής: Ναι ή όχι στην ισότητα στον γάμο; Είστε αληθινά υπέρ, κ. Μητσοτάκη;», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε πως «είστε αληθινά υπέρ, κ. Μητσοτάκη; Αν ναι, θα υπερψηφίσετε. Αν όχι, θα κρυφτείτε πίσω από τον κ. Βορίδη για άλλη μια φορά».

Η ανάρτηση Πατέλη 
Στο θέμα υπήρξε και παρέμβαση του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλ. Πατέλη, που ανήμερα της Πρωτοχρονιάς συνόδευε τις ευχές του για τη νέα χρονιά με μια φωτογραφία με τον σύζυγό του με τον οποίο επισημοποίησαν τη σχέση τους το 2009, με έναν γάμο στο Λονδίνο.