ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουν ότι ο Πολιτιστικός -Λαογραφικός Σύλλογος Λιμίνης Άρτας << Άγιος Νικόλαος >> σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άρτας, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στη Λιμίνη Άρτας , την Κυριακή 22-10-2023 από τις 9:00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ.
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
• Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
• Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
• Τήρηση των αποστάσεων

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΤΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απέστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή προς το Περιφερειακό Τμήμα Άρτας για τις δύο αποστολές βοήθειας σε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας για την ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τους.
Το Τμήμα Άρτας ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες οι οποίοι πρόθυμα προσέφεραν τα είδη της παραπάνω βοήθειας, τα οποία το Τμήμα μας, όπως πάντα, φρόντισε να φθάσουν έγκαιρα και υπεύθυνα στους συνανθρώπους μας για τους οποίους δόθηκαν.
Ευχαριστεί επίσης το Δήμο Αρταίων με όχημα του οποίου έγινε η μεταφορά.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Περιοδικού Θεολογία
Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος για τα εκατό χρόνια του περιοδικού Θεολογία, με λαμπρό συλλείτουργο προκαθημένων που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.
Στο Ιερό συλλείτουργο προεξήρχε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας κ. Θεόδωρος, συλλειτουργούντων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερονύμου και αρκετών Μητροπολιτών.
Το θέμα του συνεδρίου: Η ορθόδοξη θεολογία εν πορεία στην «άυλη πραγματικότητα» της ύστερης νεοτερικότητας.
Η έναρξη του συνεδρίου είχε πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Αρχιεπίσκοπό Αλβανίας κ. Αναστάσιο και την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Οι συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν από 12 έως 14 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στο συνέδριο συμμετείχε ως σύνεδρος και ο πρόεδρος της Εταιρείας Βυζαντινών Μελετών Νομού Πρεβέζης και Αρχών Δεπουτάτος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας.

Στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων
Νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ στη μαγειρική – ζαχαροπλαστική
Ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην ειδικότητα «Μαγειρική Τέχνη – Ζαχαροπλαστική» στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 350 ωρών, απευθύνεται σε 20 κρατούμενους και υλοποιείται μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι ικανοί να εκτελούν επαρκώς τις απαραίτητες διεργασίες για την προετοιμασία και παρασκευή γευμάτων και γλυκισμάτων σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, να αξιοποιούν σωστά τον διαθέσιμο εξοπλισμό της κουζίνας, να διασφαλίζουν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και να προσεγγίζουν το πεδίο της αναζήτησης εργασίας με θετική στάση έπειτα από την αποφυλάκισή τους.
Η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο τους ξεκίνημα.

Συγχαρητήριο μήνυμα Βασίλη Γιόγιακα μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών στον τόπο μας θέλω να συγχαρώ για την εκλογή τους τους νέους Δημάρχους Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Νταή, Σουλίου κ. Αθανάσιο Ντάνη και Φιλιατών κ. Βασίλειο Τζίγκο καθώς και τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την επανεκλογή του. Εύχομαι καλή δύναμη στο έργο τους και ελπίζω να έχουμε μια γόνιμη συνεργασία προς όφελος όλων των Θεσπρωτών.
Θέλω επίσης να συγχαρώ όσες και όσους κατάφεραν να εκλεγούν αλλά και όλες και όλους που έδωσαν τον αγώνα τους ως υποψήφιοι των συνδυασμών.».