ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 07/06/2020 ημέρα Κυριακή στις 10.00μ.μ.-1.00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στον Μεσόπυργο Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον Μεσόπυργο Άρτας, από τον Εκπολιτιστικό και μορφωτικό Σύλλογο Μεσόπυργου. Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο. Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Στο Δήμο Ζίτσας προϋπολογισμού 7,1 εκ ευρώ
Ένταξη δύο έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»
Την ένταξη δύο έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».για κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζίτσας, με το συνολικό προϋπολογισμό ως προς τη δημόσια δαπάνη να ξεπερνά τα 7, 1 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης-Φορέας υλοποίησης των έργων είναι ο Δήμος Ζίτσας.
Η πρώτη πράξη αφορά τμήμα της Τ.Κ. Ροδοτοπίου, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκος 13.180μ, την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων, φρεατίων επισκέψεως και φρεατίων πτώσης, ενός Αντλιοστασίου και ενός καταθλιπτικού αγωγού, συνολικού μήκους 3.600μ., o οποίος θα καταλήγει στο υπάρχον αντλιοστάσιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ι., εντός της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων. Στη συνέχεια μέσω του υφιστάμενου δικτύου θα γίνεται η μεταφορά των λυμάτων στην ΕΕΛ της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.963.637,68 ευρώ.
Η δεύτερη πράξη αφορά τον οικισμό της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, συνολικού μήκους 5.830 μέτρων βαρυτικών αγωγών και 645 μ. καταθλιπτικών αγωγών, κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων φρεατίων επισκέψεως και φρεατίων πτώσης, ενός αντλιοστασίου και τριών φρεατίων άντλησης. Οι καταθλιπτικοί αγωγοί θα καταλήγουν στον υφιστάμενο συλλεκτήριο αγωγό επί τις Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, μέσω του οποίου θα μεταφέρονται στη Ε.Ε.Λ. της ΔΕΥΑΙ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.149.260,13ευρώ.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Λογισμικό λογοκλοπής στην πανεπιστημιακή κοινότητα 
Σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα άμεσα και για διάστημα δύο ετών θα διαθέσει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το λογισμικό λογοκλοπής Turnitin Originality Check, που ανιχνεύει πιθανή λογοκλοπή, ακόμα και σε μεταφρασμένο κείμενο, και δημιουργεί αναφορά ομοιότητας (similarity report).. Το χρησιμοποιούν πάνω από 30 εκ. φοιτητές σε 15.000 ιδρύματα από 140 διαφορετικές χώρες.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ;
Το βιβλίο αφορά την κρίση χρέους του 2010, η οποία εκδηλώθηκε μετά από μακρόχρονο αναβρασμό και ανακυκλώθηκε στη συνέχεια τρεις τουλάχιστον φορές μέχρι το 2019. Η κρίση χρέους προκάλεσε επώδυνες τροποποιήσεις του ιδιότυπου <<αναπτυξιακού μοντέλου>> της χώρας αλλά και ανέδειξε τις αντοχές του. Ήταν επίσης καταλύτης ανορθολογικών αντιδράσεων.
Επισκοπώντας όσα συνέβησαν ο συγγραφέας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το έργο της προσαρμογής υπό τη δαμόκλειο σπάθη του χρέους και των Μνημονίων έμεινε ανολοκλήρωτο παρότι τιθασεύτηκαν τα δίδυμα ελλείμματα και πραγματοποιήθηκαν αξιοσημείωτες θεσμικές αλλαγές. Η χώρα ανέκαμψε τελικά, αλλά πορεύεται ακόμα με πολλά διαρθρωτικά προβλήματα και είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους.
Το ανά χείρας κείμενο δεν είναι ένα χρονικό των τακτικών ελιγμών που επιχειρούσαν οι πρωταγωνιστές του δράματος ή των αμοιβαίων καταγγελιών τους (blame game). Εστιάζει τουναντίον στην ουσία των διλημμάτων, των αποφάσεων ή παραλείψεων, στις βαθύτερες θεσμικές και ιδεολογικές αιτίες των προβλημάτων, καθώς και στις επιπτώσεις των επιλογών σε οικονομία, κοινωνία (βλ. ανεργία, φυγή των νέων) και δημόσια σφαίρα
ISBN 978-618-84762-0-2, Σχήμα 14×21, Σελίδες 204, Τιμή: €9,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ). Έκδοση Αθήνα 2020

Νέος, σύγχρονος εξοπλισμός για το Κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ
Νέο, σύγχρονο εξοπλισμό για το Κολυμβητήριο, μέσω του οποίου θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους αθλητές και το κοινό, εξασφάλισε η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Ε.Δ. παρέλαβε σήμερα το πρωί από το Κολυμβητήριο Ναυπάκτου, το νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, τον οποίο θα αξιοποιήσει τόσο στο Κολυμβητήριο, όσο και στο Κλειστό της Λιμνοπούλας.
Πρόκειται για μια καινούργια αυτόματη σκούπα «ρομπότ» για τον καθαρισμό της πισίνας, για δυο εναλλάκτες θερμότητας, για 4 κυκλοφορητές για τους λέβητες και για έναν καινούργιο πίνακα αυτοματισμού.
Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και ο πρόεδρος της, Παντελής Κολόκας, ευχαριστούν τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και την Γ.Γ.Α για την επίσπευση των διαδικασιών παραλαβής του νέου εξοπλισμού, καθώς και το Δήμο Ναυπάκτου και το Δημοτικό Κολυμβητήριο, για τη συνεργασία, με στόχο την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.
Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εργασίες και οι παρεμβάσεις στους χώρους του Κλειστού Γυμναστηρίου, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αθλητές και κοινό.

Επιμελητήριο Άρτας
Έως 30 Ιουνίου τα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών
Το Επιμελητήριο Άρτας σας ενημερώνει ότι με βάση την τροπολογία που κατατέθηκε στο τέλος Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής από τους επαγγελματίες των αναγκαίων δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών τους είναι η 30η Ιουνίου του 2020.
Η ίδια τροπολογία έδινε και τη δυνατότητα σε όποιον δεν είχε καλύψει τις αναγκαίες ώρες επαναπιστοποίησης όπως καθορίζονται στον νόμο 4583 να τις συμπληρώσει οπότε και να μπορέσει να υποβάλλει έως 30 Ιουνίου τις βεβαιώσεις ότι έχει καλύψει τις απαιτήσεις του νόμου σε ώρες, που αφορούν στην επαναπιστοποίηση.
Το χρονικό περιθώριο που δόθηκε, είναι ευνόητο ότι καλύπτει κάθε ανάγκη και άρα όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές πρέπει να έχουν υποβάλει τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά όπως και το εν ισχύ συμβόλαιο αστικής τους ευθύνης στο επιμελητήριο.
Παρακαλούμε όπως έως 30/06/2020 να προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Το Επιμελητήριο ακολούθως θα προχωρήσει στον έλεγχο της πληρότητας των δικαιολογητικών όλων των μελών του εφαρμόζοντας τις σχετικές διατάξεις του νόμου.

Επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη
Ανανέωση αδειών από το τμήμα Αλιείας
Από το τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το αριθ. 1909/125487/15-5-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Αλιείας και Διαχείρισης Αλιευτικών Πόρων, η ανανέωση των αδειών των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που τα σκάφη περιλαμβάνονται στους πίνακες είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μέχρι 12-6-2020. Για κάθε πρόσθετη πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Αλιείας στα τηλέφωνα 2681364461 & 2681364464.