ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 24/11/2020 ημέρα Τρίτη στις 9.00π.μ. – 13.30μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Άρτας.Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
• Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
• Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
• Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
• Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

Καβάλα: Απόπειρα αυτοκτονίας γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό
Mία γυναίκα 40 ετών, κάτοικος Καβάλας, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 στην περιοχή «Γλάστρες» του Παληού Καβάλας πέφτοντας στη θάλασσα.
Χάρη στην παρέμβαση κατοίκων, της περιοχής, η γυναίκα σώθηκε, καθώς ειδοποιήθηκε έγκαιρα η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, με τη γυναίκα να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς, όπως ανέφερε στους διασώστες, επιχείρησε να αυτοκτονήσει επειδή έμαθε ότι είναι θετική στον κορονοϊό.
Αμέσως εφαρμόστηκαν όλες οι διαδικασίες, όπως επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας όπου νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Β. Γιόγιακας: με 1.000.000 ευρώ χρηματοδοτείται το έργο των Κόμβων Πέρδικας
Την πίστωση ποσού 1.000.000 ευρώ από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Κόμβων Πέρδικας (Βουνίστρα, Πλατύ Πηγάδι, Είσοδος Πέρδικας)» ενέκρινε με απόφασή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.
«Η αναβάθμιση του οδικού άξονα που ξεκινά από την Ηγουμενίτσα και διέρχεται όλο το παραλιακό μέτωπο θα είναι ευεργετική, και για την καθημερινότητά μας, και για τον τουρισμό μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κύριο Κώστα Καραμανλή που αποκρίθηκε θετικά στηρίζοντας ένα έργο – ανάσα για την περιοχή μας», δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) Νοεμβρίου 2020 
Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής.
Η πληρωμή μηνός Νοεμβρίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2020 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου 2020 δηλαδή την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Ανανέωση άδειας των ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών
Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τα μέλη του- ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ότι “για την ανανέωση της άδειάς τους υποχρεούνται στην προσκόμιση βεβαιώσεων παρακολούθησης των συνολικά15 ωρών και στους τρείς τομείς επανεκπαίδευσης, έως 31-03-2021”.
Παρακαλούνται τα μέλη, όπως φροντίσουν για την υλοποίηση των σεμιναρίων έως 31-12-2020 (καταληκτική ημερομηνία).

Κατασκευάζει καταφύγιο αδέσποτων ζώων ο Δήμος Ν. Σκουφά
Σύντομα ο δήμος Ν. Σκουφά θα διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις στις οποίες θα φιλοξενεί αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Η μελέτη για την κατασκευή του καταφυγίου υλοποιήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, υποβλήθηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος 2, κι εγκρίθηκε.
Ο προϋπολογισμός του έργου, που έχει ενταχθεί πλέον στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με αριθμό πρωτοκόλλου 76897, ανέρχεται στις 225 χιλιάδες ευρώ.