ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 14/09/2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00π.μ. – 13.30μ.μ έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα την Τρίτη 14/09/2021 και ώρα 09.00π.μ. – 13.30 μ.μ.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
•Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
•Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
•Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
•Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συνεχίζονται οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2021-2022 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Ιωαννίνων που θα λειτουργήσει για 19η συνεχή χρονιά. Το Σχολείο βρίσκεται στην οδό Κων/πόλεως 1, στο κτήριο του Μουσικού Γυμνασίου στο 2ο όροφο (δίπλα από το Νεκροταφείο Αγίου Νικολάου Κοπάνων).
Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση που υπογράφει ο Διευθυντής Γκρέστας Αναστάσιος, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Δωρεάν Γυμνάσιο, απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών που τελείωσαν το Δημοτικό και δε φοίτησαν στο Γυμνάσιο ή φοίτησαν αλλά το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν.
Η διάρκεια φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο διδακτικά έτη). Το ωράριο είναι απογευματινό (4.30μ.μ. – 8.30μ.μ.) και παρέχεται απολυτήριος τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.
Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του σχολείου: 2651065187, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και ώρες: 5:00μ.μ -8:00 μ.μ.

Ευχαριστήριο του ΠΕΑΚΙ
Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, ευχαριστεί την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, για την παραχώρηση αθλητικού εξοπλισμού. Ειδικότερα, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δώρισε στο ΠΕΑΚΙ, αθλητικά όργανα γυμναστικής και ένα τζακούζι. «Η αγαστή συνεργασία μεταξύ φορέων και συλλόγων στον τομέα του αθλητισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική και είναι πάντα προς όφελος όσων χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Παντελής Κολόκας, ευχαριστώντας την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Αντίθετος ο Δήμος Ν. Σκουφά με το κλείσιμο Ολιγομελών Τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τους Διευθυντές της Β΄θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας ότι το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει το κλείσιμο Ολιγομελών Τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού και μάλιστα εν αναμονή της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου.
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας μας βρίσκει αντίθετους, καθώς, αφενός αποδυναμώνονται περιφερειακά σχολεία, αφετέρου διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου καθώς και η ψυχολογία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου που ξαφνικά, εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων καλούνται να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον.
Με επιστολή μας ενημερώσαμε την Υπουργό και ευελπιστούμε ότι θα επιληφθεί του θέματος και θα δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.