Γεροβασίλη προς ΝΔ: Κτίζετε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της διαφθοράς στη χώρα

«Η ΝΔ κτίζει θεσμικό πλαίσιο προστασίας της διαφθοράς- Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της Προανακριτικής ούτε παρατυπεί. Προασπίζεται τις νομότυπες διαδικασίες» σημείωσε σε παρέμβασης της η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο Ρ/Σ ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Παπαδόπουλο – Χιώτη.
Ερωτηθείσα ως προς τους λόγους για του οποίους κατατέθηκε σήμερα το πρωί αναφορά προς τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα, η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε ότι θεωρεί ότι εξ αρχής η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής κατ’ επανάληψη καταπατά τη νομιμότητα στη χώρα με διαδοχικές παράνομες αποφάσεις, έχουν παραβιασθεί όλα τα άρθρα του Κανονισμού της Βουλής.

«Παραβιάζεται η νομιμότητα της διαδικασίας εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων… Συζητούμε για τον τρόπο εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων και για την τήρηση της νομιμότητας της διαδικασίας εξέτασης… Κτίζεται σήμερα ένα θεσμικό πλαίσιο προστασίας της διαφθοράς στη χώρα. Σε αυτό οφείλουμε να αντισταθούμε και το κάνουμε δημοσιοποιώντας όλη αυτή την προσπάθεια της Επιτροπής να καταπατήσει τη νομιμότητα στη χώρα αλλά και να τη διασύρει διεθνώς».
Στο σχόλιο των δημοσιογράφων για υπερβολές όταν υπουργός ΣΥΡΙΖΑ ενέχεται σε παρεμβάσεις σε όλους τους εισαγγελείς, οι οποίοι έπαιζαν σημαντικό ρόλο σε όλες αυτές τις υποθέσεις, υπογράμμισε ότι «αυτό το ζήτημα διερευνάται από την Επιτροπή, άρα δεν μπορούμε να το προδικάσουμε.

Θα αποφανθούν τα αρμόδια όργανα και οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, όπως και η Προανακριτική της Βουλής στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Συζητάμε σήμερα κατά πόσον η Επιτροπή αυτή παραβιάζει αυτές τις αρμοδιότητες έναντι και της Ολομέλειας της Βουλής και της αρχής της διάκρισης των εξουσιών. Διατυπώνουμε δημοσίως τη διαφωνία μας με τις πρακτικές που ακολουθεί η Επιτροπή».
Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως όσα ακούγονται στην Επιτροπή, «να βγουν οι κουκούλες», «να εμφανιστούν» κ.ο.κ. δείχνουν την πρόθεσή της πλειοψηφίας. Συγκεκριμένα, τόνισε πως «η βίαιη προσαγωγή προστατευόμενου μάρτυρα ενέχει και θολά σημεία. Δηλαδή, για να τον αναζητήσει κάποιος πρέπει να έχει και τα στοιχεία του και εκεί θα πρέπει να τηρείται η διαδικασία».

Σε σχέση με την αναφορά του κ. Τσίπρα για τους αρμούς της εξουσίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως κατάλαβε ακριβώς τι εννοούσε ο Πρόεδρος του κόμματος, δηλαδή πως πρόκειται για τους αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, το πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος των «φίλων» που έχει στήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επί 40 χρόνια, πραγματικότητα που γνωρίζει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης.

Στην ερώτηση του κ. Χιώτη αν αφορούν και τη δικαιοσύνη και την ΤτΕ η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «θα σας θυμίσω ένα πράγμα, πως η κ. Κατσέλη δε μπορούσε να είναι Πρόεδρος γιατί θεωρούνταν πολιτικό πρόσωπο, διότι την τελευταία δεκαετία, όπως ορίζεται, δεν απείχε από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Μήπως θυμάστε πόσο καιρό απείχε ο κ. Στουρνάρας;[…] Σας θυμίζω τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα με παρεμβάσεις ευθέως πολιτικές σε όλη τη διάρκεια των ετών της διακυβέρνησής μας, πέραν τον αρμοδιοτήτων μιας ανεξάρτητης αρχής[…] Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα τηρήσουμε τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, αυτά που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παλεύει να καταλύσει».