Γιάννενα: Πασχαλινά πακέτα στις Φυλακές και το Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος

Πασχαλινά πακέτα στο Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος και το σωφρονιστικό κατάστημα παρέδωσαν σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αιβατίδης, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου και κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου επισκέφθηκαν τις συγκεκριμένες δομές και με όλα τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας παρέδωσαν πακέτα με τσουρέκια, κουλούρια και αυγά.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και του ΟΚΠΑΠΑ στέκονται δίπλα στους πολίτες συνδράμοντας με κάθε τρόπο και μέσο όσους έχουν ανάγκες.
Την πρωτοβουλία του Δήμου για τα γιορτινά πακέτα που παρέδωσε στήριξαν οι εταιρείες: Αρτοποιεία Σπυρίδων Έξαρχος, Αρτοποιεία Πορίκη, Αρτοποιεία Δημήτριος Μαρκούλας-Αθανασίας Γεύσεις και Πτηνοτροφική Ιωαννίνων ΑΕ.

Μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ για το Πάσχα
Γιορτάζουμε φέτος για δεύτερη φορά το Πάσχα κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Πολλοί συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους, ενώ ένα πλήθος απαγορευτικών μέτρων είναι σε ισχύ για να εμποδίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία του θανάτου. Θα γιορτάσουμε για μια ακόμα φορά με αυστηρούς περιορισμούς.
Και αυτό είναι δυσάρεστο για όλους μας, μα τίποτε δεν είναι πιο δυσάρεστο από την απώλεια ζωής των συνανθρώπων μας.
Πιστεύω όμως ότι θα γιορτάσουμε ενωμένοι μπρος στον κοινό φόβο. Και αυτός ο φόβος μπορεί να γίνει το θεμέλιο της ανθρώπινης αλληλεγγύης που μας είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Μα επίσης αυτός ο φόβος για το αβέβαιο και απρόβλεπτο αύριο μπορεί να μετατραπεί με την Ανάσταση σε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Η ελπίδα αυτή βρίσκεται πια δίπλα μας. Ο μαζικός εμβολιασμός σύντομα θα μας απαλλάξει από τις συνέπειες του θανατηφόρου ιού και θα ανοίξει ξανά το δρόμο της ζωής. Ας τηρήσουμε και φέτος υπεύθυνα και αγόγγυστα όποια περιοριστικά μέτρα κριθούν απαραίτητα, με τη βέβαιη ελπίδα ότι η ζωή θα νικήσει και πάλι τον θάνατο, σύμφωνα με το παντοτινό πνευματικό νόημα της εορτής του Πάσχα.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Διανομή πασχαλινών από το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Αυτές τις Άγιες Μέρες, με την πανδημία να μην επιτρέπει να έρθουμε ο ένας κοντά στον άλλο, ο Δήμος Ηγουμενίτσας αμβλύνει το συναισθηματικό κενό μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με μια συμβολική διανομή πασχαλινών εδεσμάτων και ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
Όπως αναφέρει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής& Ψηφιακής Πολιτικής Βασιλική Τσώτου «Μήνυμα αγάπης, προσφοράς κι ελπίδας στους ωφελούμενους του προγράμματος. Ευχή όλων μας την επόμενη χρονιά να είναι όλοι κοντά σε αυτούς που αγαπούν, κερδίζοντας το χρόνο που έχασαν!!!».

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής του κορωνοϊού στην Ήπειρο
Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (28-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (86) παραβάσεις.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
-(76) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
• 21 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
• 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
• 25 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
• 20 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
-(10) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
• 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
• 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
• 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη-Συνελήφθη ο οδηγός 
Συνελήφθη στις 28-04-2021 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ημεδαπός, για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο κατηγορούμενος συγκρούστηκε με έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού δεύτερου οχήματος, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων
Κινητοποίηση ενάντια στον αντεργατικό Νομοσχέδιο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη
Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, οι Οργανώσεις Μελών Ιωαννίνων με την συμμετοχή μελών της ΝΕ και της βουλευτή του Νομού ΜερόπηςΤζούφη, πραγματοποίησαν εξορμήσεις στην πόλη των Ιωαννίνων και σε εργασιακούς χώρους με μοίρασμα φυλλαδίων προκειμένου να ενημερώσουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους για τοσχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων καθώς και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, αύξησης της ανεργίας και γενικευμένης εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, συνεχίζει απτόητη την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την επίθεση στους εργαζομένους και τα δικαιώματα τους.

Η εφαρμογή αυτών των αντεργατικών πολιτικών αλλά και των πολιτικών συρρίκνωσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που εφαρμόζει η ΝΔ, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και την ανέχεια. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε το οκτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην καταγραφή και στην πληρωμή των υπερωριών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων θα συνεχίσει τις περιοδείες στις γειτονιές και σε χώρους δουλειάς, θα συνεχίσει να δίνει την μάχη στο πλευρό των εργαζομένων ώστε να ανατραπούν τα αντεργατικά και βαθιά αντικοινωνικά σχέδια που επιθυμεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Δωρεάν rapid τεστ στο Δήμο Πωγωνίου
Ο Δήμος Πωγωνίου κάνει γνωστό ότι θα διενεργηθούν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δωρεάν rapid τεστ στην Κοινότητα Κουκλιών, σε όσους δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο.
Τα rapid τεστ διενεργούνται στα πλαίσια των ελέγχων που πραγματοποιούν οι μονάδες του ΕΟΔΥ για τον Covid -19 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την 6 η ΥΠΕ, στο γενικό πληθυσμό της Π.Ε. Ιωαννίνων τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 οι μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από 11:00 έως 14:00 στην Κοινότητα Κουκλιών, στην αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Όσοι πολίτες του Δήμου Πωγωνίου επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ, μπορούν να προσέλθουν Κοινότητα Κουκλιών.

Ανοικτά από Δευτέρα όλα τα καταστήματα με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος
Θα παραμείνουν κλειστά νυχτερινά κέντρα, κλαμπς
Χωρίς αποκλεισμούς θα γίνει τελικά η επανεκκίνηση της εστίασης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα δημοσιευτεί σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα προβλέπει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του συνόλου των καταστημάτων που διαθέτουν άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος αρκεί να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.
Έτσι, στην ΚΥΑ θα περιλαμβάνονται όλοι οι βασικοί ΚΑΔ και όχι εξειδικευμένοι, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά την περασμένη Παρασκευή αφήνοντας εκτός κατηγορίες καταστημάτων όπως τα καφέ – μπαρ. Επομένως, το σύνολο των καταστημάτων του κλάδου μπορούν να επαναλειτουργήσουν απ’ τη Δευτέρα του Πάσχα με μόνη προϋπόθεση τη χρησιμοποίηση εξωτερικών χώρων.
Μοναδικές εξαιρέσεις στη γενική ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποτελέσουν τα νυχτερινά κέντρα και τα κλαμπς, στα οποία το λουκέτο θα παραμείνει. Σημειώνεται μάλιστα πως στα καταστήματα των οποίων η λειτουργία θα επιτραπεί απ’ τη Δευτέρα του Πάσχα θα απαγορευτεί η μουσική.