Γιάννης Γκολομάζος: καθολική εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης σε όλες τις επιχειρήσεις

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ιωάννης Γκολομάζος, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση , με θέμα την καθολική εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης της Κυβέρνησης σε όλες τις επιχειρήσεις.
Στην επιστολή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος, αναφέρει:

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί
Τις τελευταίες μέρες το Υπουργείο Οικονομικών διευρύνει τον κατάλογο των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των Επιχειρήσεων δικαιούχων των ευεργετικών μέτρων της Κυβέρνησης στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας και λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθημερινά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης ακόμα κι αυτές που παραμένουν ανοιχτές μέρα με τη μέρα καταγράφουν μηδενικούς τζίρους.

Πρέπει άμεσα να ισχύσουν τα παρακάτω:
• Να συμπεριληφθούν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι ΚΑΔ στα ευεργετικά μέτρα της Κυβέρνησης προκειμένου οι επιχειρήσεις μας να «πάρουν μια ανάσα» στην δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
• Στις περιπτώσεις αυτές, οι εργαζόμενοι στους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας, να επωφεληθούν και αυτοί από τα ευεργετήματα του ισχύοντος νόμου.
• Το ίδιο να ισχύσει και για το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών.
• Το μέτρο να έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία της υποχρεωτικής αναστολής
λειτουργίας των επιχειρήσεων.
• Να συμπεριληφθούν και τα φυσικά πρόσωπα που μετέχουν σε εταιρείες με τη νομική μορφή της προσωπικής εταιρείας, της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης, της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, εφόσον και οι ως άνω εταιρείες και οι επιχειρηματίες που τις λειτουργούν, πλήττονται εξίσου με τις ατομικές επιχειρήσεις από την κρίση.
Έχοντας την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ασφαλιστιοί διαμεσολαβητές
Επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας , απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα κ.Γιώργο Ζαββό και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νίκο Παπαθανάση , που είχε ως θέμα το αίτημα παράτασης της προθεσμίας ανανέωσης της άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Η επιστολή αναφέρει:
«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Στην χώρα μας λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το περιορισμό της εξάπλωσης του κορονωϊού covid-19, σας παρακαλούμε για την έκδοση απόφασης παράτασης υποβολής δικαιολογητικών για την ανανέωση της άδειας άσκησης επαγγέλματος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
Βάσει του Ν.4583/2018 τα δικαιολογητικά μεταξύ των οποίων και πιστοποιητικά Πρωτοδικείου και Ασφαλιστήρια συμβόλαια η έκδοση των οποίων είναι ανέφικτη λόγω της αναστολής λειτουργίας των Πρωτοδικείων αλλά της υπολειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών, είναι αδύνατον να υποβληθούν στην προβλεπόμενη από τον νόμο ημερομηνία 31-03-2020».