Τι δείχνει η εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού τη Δευτέρα 30 Μαρτίου

Στα χαμηλά η Ήπειρος

-Σε καραντίνα τα δύο θετικά κρούσματα της Άρτας

-Από τα δέκα εννέα δείγματα, τα εννέα είναι αρνητικά

-Για εξέταση άλλα επτά νέα δείγματα

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η εξέλιξη ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι χθες Δευτέρα 30-3-2020.
Τα δύο θετικά κρούσματα της Άρτας από 28/3/2020, παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Τα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, σε σταθερή κατάσταση στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ενώ επίσης εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας.
Ευχάριστη είναι η εξέλιξη για τη γιατρό του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική. Έληξε η καραντίνα στην οποία είχε τεθεί και η γιατρός είναι πολύ καλά στην υγεία της .

Στην Άρτα
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Άρτα τη Δευτέρα 30 Μαρτίου για το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ, είναι ως εξής:
•Τα δύο θετικά κρούσματα της 28/3/2020, παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου, αφού από την κλινική τους εξέταση και την διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων είναι καλά στην υγεία τους και δεν προκύπτει ανάγκη νοσηλείας .

•Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των ανωτέρω, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
•Από τα δέκα εννέα δείγματα, που ελήφθησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες, τα εννέα είναι αρνητικά. Για τα υπόλοιπα δέκα αναμένονται αποτελέσματα.
•Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση .

Οι προηγούμενες μέρες
Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ τις προηγούμενες ημέρες είχε ως εξής:
-Μέχρι την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020
•Τα δύο νέα θετικά κρούσματα , τα οποία διαπιστώθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου, αφού από την κλινική τους εξέταση και την διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων είναι καλά στην υγεία τους και δεν προκύπτει ανάγκη νοσηλείας .

• Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των ανωτέρω, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
• Αναμένονται αποτελέσματα από δέκα εννέα (19) δείγματα , επτά (7) εκ των οποίων ελήφθησαν χθες Σάββατο και δώδεκα σήμερα.
• Από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας έχουν ληφθεί έως σήμερα ενενήντα (90) δείγματα εκ των οποίων τρία (3) ήταν θετικά. Όλα τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικά .
-Μέχρι το Σάββατο 28 Μαρτίου

•Από τα ληφθέντα δείγματα των προηγούμενων ημερών διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δύο (2) νέα θετικά περιστατικά ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον Κορωνοϊό .
•Έγινε άμεση κινητοποίηση και ενημέρωση του ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις οδηγίες παραμένουν σε αυστηρή καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται .
•Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών τους.
•Όλα τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και κοινωνικές επαφές του ηλικιωμένου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Π.Γ.Ν.Ι., καθώς και επαφές του ιδίου με υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου .
•Οι υπόλοιπες επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.

Εξέλιξη κρουσμάτων στην Ήπειρο 
Σε ότι αφορά την εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 το μεσημέρι στα άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
•Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, σε σταθερή κατάσταση.
•Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς και το θετικό περιστατικό που διακομίσθηκε κατά τη διάρκεια της Κυριακής από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
•Έληξε η καραντίνα στην οποία είχε τεθεί η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική. Η γιατρός είναι πολύ καλά στην υγεία της .
•Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

2.ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
•Χθες Δευτέρα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
•Από τα δύο δείγματα που ελήφθησαν κατά τη προχθεσινή ημέρα το ένα είναι αρνητικό και αναμένονται αποτελέσματα για άλλο ένα
•Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

4.ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
•Δύο αποτελέσματα από πιθανά περιστατικά προηγούμενων ημερών επέστρεψαν αρνητικά στον SARS-COV-2.
•Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο νέα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα των σχετικών δειγμάτων.

-ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
•Τη Δευτέρα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.
•Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .
Τέλος στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .

Ο χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα
Η “Ημερήσια έκθεση” του ΕΟΔΥ που εκδόθηκε την Κυριακή αποτυπώνει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα. Στην έκθεση παρουσιάζονται τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 3 το μεσημέρι. Έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 1.156 κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων 95 νέα σε σχέση με το Σάββατο.

Έχουν καταγραφεί 39 θάνατοι σε ασθενείς με COVID-19, ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Άλλοι πέντε ασθενείς έχουν εξέλθει από τη ΜΕΘ. Στη χθεσινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως επιβεβαιώθηκαν 95 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων να έχει φτάσει τα 1.156. Όπως είπε τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 71 έτη, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. Πρόκειται για 29 άνδρες και εννέα γυναίκες. Συνολικά έχουν γίνει 15.151 εργαστηριακοί έλεγχοι.