Για ένα αποτελεσματικό, αυτόνομο, συλλογικό και έγκυρο ΤΕΕ-ΤΗ

Γράφει ο Γιώργος Παππάς

Οι εκλογές μας έγιναν, τα αποτελέσματα οριστικοποιήθηκαν, οι διεργασίες και οι συζητήσεις για τα νέα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ-ΤΗ ξεκίνησαν…
Από μόνος του ο χρόνος διεξαγωγής των επόμενων εκλογών (Μάιος 2024) αυξάνει την κρισιμότητα της επιλογής της κάθε παράταξης, της καθεμιάς και του καθενός από τους 58 αιρετούς συνάδελφους.

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου – Λευκάδας οι θέσεις ευθύνης του ΤΕΕ δεν αποτελούν διαχειριστικά, προνομιακά και επικοινωνιακά οφίτσια.
Δεν προκύπτουν ως προϊόν αριθμητικών συσχετισμών για τη νομή της “εξουσίας”. Αποτελούν προϊόν διαλεκτικής σύνθεσης ανθρώπων που αντιλαμβάνονται με παρόμοιο τρόπο και τις τρεις διαστάσεις του Μηχανικού και του ΤΕΕ στη μεταμνημονιακή Ελλάδα, την επιστημονική, την κοινωνική και την πολιτική.
Η προοδευτική κατεύθυνση που εμείς επιδιώκουμε για το φορέα μας σκιαγραφείται ως συνεχής διεκδίκηση για ένα αποτελεσματικό, αυτόνομο, συλλογικό και έγκυρο ΤΕΕ-ΤΗ.
Που δεν εναγκαλίζεται με κομματικούς παράγοντες και τοπικούς πολιτικούς άρχοντες, υπέρ των ημετέρων, των “δικών μας παιδιών”.

Αλλά που θα είναι δυναμικός, ζωντανός και παραγωγικός οργανισμός, θα παίζει κρίσιμο ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας, δε θα διεκπεραιώνει προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις, θα παράγει πρωτογενώς θέσεις και θα προσφέρει την επιστημονική του τεκμηρίωση τόσο προς όφελος της βελτίωσης της εργασιακής καθημερινότητας των μελών του, όσο και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των συμπολιτών μας.
Ξεκινά μια απ’ τις πολύ κρίσιμες περιόδους για το μέλλον του κλάδου μας, είναι απ’ τις στιγμές που πραγματικά…”αποφασίζεις με ποιον θα πας και ποιον θ’ αφήσεις”.

-Ο Γιώργος Παππάς είναι πρώην πρόεδρος ΤΕΕ-ΤΗ