Για μεταβατική Πρόεδρος η Όλγα;

Σε αναμονή για αποφάσεις για την Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ-Πρόταση για Γεροβασίλη

Σε διαβουλεύσεις η Πολιτική Γραμματεία

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του. Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκειμένου να δρομολογήσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα εκλέξει νέο επικεφαλής της Κ.Ο., ώστε να εκπροσωπείται το κόμμα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενόψει και της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί για επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι η παλαιότερη βουλευτής. Η Όλγα Γεροβασίλη εκλέγεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα από το 2012. Έχει διατελέσει υπουργός Προστασίας του Πολίτη (2018-2019), υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης (2016-2018) και υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος (2015-2016) στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Στις εκλογές του Μαΐου του 2023, ήρθε πρώτη στο νομό Άρτας, συγκεντρώνοντας 7.861 σταυρούς, και εξελέγη εκ νέου βουλευτής.

Διαφωνίες
Σύμφωνα πάντως με άλλα δημοσιεύματα (ieidiseis.gr) δεν υπάρχει προς το παρόν συμφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο αυτό, αναβάλλεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, με θέμα τον καθορισμό του οδικού χάρτη προς το Συνέδριο και προφανώς θα πραγματοποιηθεί αφότου υπάρξει συμφωνία για τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να εκπροσωπούν την Κουμουνδούρου στο Κοινοβούλιο.
Όπως σημειώνεται στο σχόλιο που υπογράφει ο Βασίλης Σκουρής, τις «διαπραγματεύσεις» για τα πρόσωπα κάνουν ουσιαστικά οι τάσεις, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, «δεν εμφανίζεται» πουθενά (τουλάχιστον μέχρι τώρα) ο Αλέξης Τσίπρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, ώστε να μην θεωρηθεί ότι η εκλογή αυτή προκαταλαμβάνει τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος. Το πρόσωπο που συζητείται πιο έντονα και φαινεται να συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή για το ρόλο αυτό είναι η Όλγα Γεροβασίλη, μέχρι πρότινος γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Σημειώνεται ότι, κατά πληροφορίες, υπάρχει συμφωνία ώστε ο επικεφαλής της ΚΟ να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, διαμηνύεται ότι δεν θα κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις, ούτε θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος της ΚΟ, αλλά θα παραμείνει ως απλός βουλευτής. Θα είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να εκλεγεί ο επόμενος, αλλά δεν θα εκπροσωπεί το κόμμα.
Η ΗΧΩ επικοινώνησε με την Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τα όσα δημοσιεύονται, και δήλωσε πως «δεν ισχύουν όσα γράφονται», παρόλα αυτά εφόσον της προταθεί, «η απόφαση είναι δύσκολη».