Γιώργος Στύλιος: « Για πρώτη φορά παρέχουμε δωρεάν συμβουλές στους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας»

«Ένα καλό νέο για την Άρτα και την Ήπειρο!» χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ, Γιώργος Στύλιος την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων του προγράμματος «Γεωργικών Συμβουλών».
Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Ηπείρου ορίστηκαν τέσσερις φορείς, οι οποίοι θα λάβουν €2.351.065 για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους παραγωγούς. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Μέσω αυτού οι παραγωγοί έχουν πρόσβαση σε δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη κατά τη διαχείριση της εκμετάλλευσής τους. Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής παραγωγής. Για αυτό παρέχονται από Πιστοποιημένους Φορείς και εξειδικευμένους Γεωργικούς Συμβούλους που έχουν πιστοποιηθεί από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Με αυτή την επιλογή δημιουργούνται επιπλέον θέσεις εργασίας για επιστήμονες όπως: γεωπόνοι, δασολόγοι, οικονομολόγοι και περιβαλλοντολόγοι που απασχολούνται ως Γεωργικοί Σύμβουλοι.
Με αφορμή την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων του προγράμματος για την Ήπειρο, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Ένα καλό νέο για την Άρτα και την Ήπειρο! Με το πρόγραμμα των «γεωργικών συμβουλών» για πρώτη φορά παρέχουμε δωρεάν συμβουλές στους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας». Συμπληρώνοντας πως με την επιλογή πιστοποιημένων και εξειδικευμένων γεωργικών συμβούλων: «ταυτόχρονα δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας για γεωπόνους, δασολόγους, οικονομολόγους και περιβαλλοντολόγους! Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάνουμε πράξη το σχέδιό μας για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής της Άρτας και της Ηπείρου. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας».