Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας "Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση, στην Αθήνα το Φεβρουάριο"

Και στην Αθήνα (Βίλα Ζωγράφου στις 17 Φλεβάρη) θα πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη εκδήλωση για τα 60 της ομάδας, που έγινε στη περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, στην αιθουσα Σκουφάς στην Άρτα.
Σε ανακοίνωση του ΔΣ της Αναγέννησης αναφέρονται: «Φέτος συμπληρώνονται εξήντα χρόνια από την ίδρυση της “Αναγέννησης”, της ιστορικής ομάδας της Άρτας. Τον Αύγουστο του 1960, από την συγχώνευση του Παναμβρακικού, του Αετού και του Ολυμπιακού, των τριών ομάδων που υπήρχαν τότε στην πόλη, γεννήθηκε η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, με χρώματα το άσπρο και το μαύρο και σήμα το θρυλικό γεφύρι.

Το Δ.Σ. της ομάδας μας θέλοντας να τιμήσει την επέτειο θα αφιερώσει όλες τις ενέργειες, που θα γίνουν στη διάρκεια του 2020, για αυτό το σκοπό.
Στα πλαίσια αυτά, o ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ σάς προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Ντίνου Γιώτη “ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”, που θα γίνει στην βίλα Ζωγράφου, Γεωργίου Ζωγράφου 13, Αθήνα, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στις 7:00 μ.μ.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, που στο ξεκίνημα της μεγάλης καριέρας τους είχαν αγωνιστεί με τα χρώματα της Αναγέννησης, Γιώργος Βαίτσης, Λάμπρος
Γεωργιάδης, Αντώνης Νικοπολίδης, καθώς και οι Ντίνος Γιώτης, συγγραφέας του βιβλίου, Γιώργος Κωσταβασίλης, στατιστικολόγος ποδοσφαίρου, Τάκης Παπαβασιλείου, πρόεδρος της Αναγέννησης, Βασίλης Παπανικολάου, αθλητικός δημοσιογράφος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…
Η νοσταλγία των Aρτινών φιλάθλων για τις περασμένες δόξες της ιστορικής Αναγέννησης, η ανάγκη για τεκμηρίωση της σκόρπιας ιστορίας της ομάδας της πόλης της ‘Αρτας, αλλά και οι προσωπικές μνήμες του συγγραφέα γέννησαν αυτό το βιβλίο.
Στις 450 σελίδες της συλλεκτικής αυτής έκδοσης περιέχονται άγνωστες ποδοσφαιρικές ιστορίες,ανέκδοτες φωτογραφίες, αποκλειστικές συνεντεύξεις, σπάνια ντοκουμέντα και όλοι οι αγώνες από το 1960, αναλυτικά με τις συνθέσεις, τους σκόρερς και άλλα στατιστικά στοιχεία.

Το βιβλίο είναι καρπός πολύχρονης έρευνας σε βιβλιοθήκες και σε αρχεία εφημερίδων. Αντλεί πρωτογενή στοιχεία μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της εποχής, αλλά και μέσα από απλές συνομιλίες με παλιούς και νεώτερους ποδοσφαιριστές.
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο περιέχονται αυθεντικές ιστορίες και άγνωστα περιστατικά που διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από τα γήπεδα. Στο δεύτερο μέρος, στο παράρτημα, μπορεί να βρει κανείς αναλυτικά την “αγωνιστική ιστορία” της Αναγέννησης – μέσα από τους αγώνες, τις συνθέσεις, τους σκόρερς και τις βαθμολογίες- που ξεκινάει από την ίδρυση της και φτάνει σχεδόν μέχρι τις μέρες μας. Μία συλλεκτική έκδοση για κάθε Αρτινό φίλαθλο και όχι μόνο, που θέλει να διαβάσει και να έχει την Ιστορία της Αναγέννησης συγκεντρωμένη σ ́ έναν τόμο.