Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας

Ανακοίνωση κάλεσμα στους φιλάθλους, για την έναρξη του πρωταθλήματος
Το Δ.Σ. του Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας, εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ΄ Εθνικής που ξεκινά αυτή τη Κυριακή, καλεί όλο το φίλαθλο κοινό της Άρτας να στηρίξει την ιστορική ομάδα της πόλης και του Νομού, στη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, με την επανεκκίνηση και τα νέα θεμέλια που μπήκαν, ώστε η συνέχεια να είναι ανάλογη και τη φετινή χρονιά και φυσικά ανάλογη με τη ιστορία και τη δυναμική της.
Σαν ομάδα, σαν οικογένεια, η Αναγέννηση Άρτας, (διοίκηση, παίκτες, προπονητές), θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το φίλαθλο κοινό ότι η ομάδα μας και τη φετινή σεζόν θα είναι μιά εκ των πρωταγωνιστών, όπως εξ άλλου είχε ειπωθεί και στη τελευταία γενική συνέλευση και οι προσδοκίες του φίλαθλου κόσμου για μια ισχυρή ομάδα να ευοδωθούν.
Θεωρούμε λοιπόν –συνεχίζει η ανακοίνωση της Διοίκησης- τη στήριξη των φιλάθλων με τη παρουσία τους στο γήπεδο, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά μας έναντι των αντιπάλων μας.
Πάμε όλοι μαζί, για να γίνει η αγαπημένη μας ομάδα, η μαύρη θύελλα, η ομάδα που όλοι ονειρευόμαστε και που θέλουμε να βλέπουμε μέσα στα γήπεδα, η ώρα των φιλάθλων έφτασε!
Όλοι την Κυριακή 22/9 και ώρα 16:30 στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας για την 1η Αγωνιστική “Αναγέννηση Άρτας – Αστέρας Ιτέας”.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχοντας ως βασικό του αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, ανακοινώνει την έναρξη της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» (16-22/09/2019) για το 2019, με θέμα «Ασφαλές περπάτημα – ασφαλής ποδηλασία». Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο ΠΕΝ στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις και τις δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν από τους δήμους ανά τη χώρα. Στόχος είναι η προώθηση του βαδίσματος και της ποδηλασίας, αναδεικνύοντας τα οφέλη που εξασφαλίζουν οι δύο αυτοί τρόποι μετακίνησης στην υγεία, στο αστικό περιβάλλον, αλλά και στην οικονομία.
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) καθιερώθηκε από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων είναι τόσο η ενθάρρυνση των τοπικών αρχών για στήριξη των βιώσιμων τρόπων μετακίνησης, όσο και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.
Οι δράσεις της ΕΕΚ κορυφώνονται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» (22/09/2019), όπου τμήματα πόλεων ή και μικρότερων περιοχών κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τη δημόσια συγκοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, με προσωπική επιστολή προς τους δημάρχους και τους τοπικούς συντονιστές για τη βιώσιμη κινητικότητα, τους κάλεσε, μεταξύ των άλλων, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το Υπουργείο, προκειμένου να περιοριστεί η εξάρτηση των κατοίκων από το αυτοκίνητο. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των βιώσιμων τρόπων μετακίνησης, όπως το βάδισμα, το ποδήλατο, τη δημόσια συγκοινωνία, ακόμη και των συνδυασμένων μετακινήσεων αυτών των τρόπων με το αυτοκίνητο, ώστε να περιοριστεί το μεταφορικό του έργο και οι ελληνικές πόλεις να γίνουν πιο καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς και παραγωγικές.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Χωρίς αυτοκίνητα το κέντρο των Ιωαννίνων
Πεζοί, ποδηλάτες και παιδιά με πατίνια απόλαυσαν το κέντρο των Ιωαννίνων χωρίς αυτοκίνητα.
Ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, μετείχε στον εορτασμό δίνοντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε έναν ιδιαίτερο συμβολικό.
Έστω και για λίγες ώρες η άνω και κάτω πλατεία ενοποιήθηκαν δίνοντας μία εικόνα από έναν σχεδιασμό πολλών ετών που μπορεί να αλλάξει την φυσιογνωμία της πόλης.
Την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία υπήρχε έκθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων ενώ το Αστικό ΚΤΕΛ, με τα δύο λεωφορεία που κινούνται με φυσικό αέριο έκανε δωρεάν διαδρομές επικεντρωμένες στα πολιτιστικά μνημεία της πόλης.
Το «φυτώριο» της Φιλαρμονικής έντυσε μουσικά την εκδήλωση.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σε δηλώσεις που έκανε επεσήμανε ότι η βιώσιμη κινητικότητα είναι κάτι που έχει γίνει πράξη στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις.
Σε μία εποχή όπου η προστασία του περιβάλλοντος αναδεικνύεται ως παγκόσμια ανάγκη λόγω και της κλιματικής αλλαγής, η αλλαγή συνηθειών στις καθημερινές μας μετακινήσεις μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Αστικό ΚΤΕΛ και τον πρόεδρό του Στέφανο Μουστακλή για την συμβολή τους στην εκδήλωση όπως και την Τροχαία Ιωαννίνων η οποία έκανε την ρύθμιση της κυκλοφορίας ώστε το κέντρο να μείνει ελεύθερο από αυτοκίνητα.
«Βασικός μας σκοπός ήταν να αναδείξουμε ενοποιημένο το κέντρο της πόλης. Είναι ένα έργο που έχει συζητηθεί επί πολλά χρόνια και είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην πράξη την ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων. Παράλληλα μπορέσαμε όλοι να ενημερωθούμε για τους εναλλακτικούς τρόπους στις μετακινήσεις μας, πιο οικολογικούς, πιο φιλικούς στο περιβάλλον», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 25/09/2019 ημέρα Τετάρτη στις 9π.μ.-1,00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.΄Άρτας.
Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (Σκουφά 79) στην Άρτα.Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Β. Γιόγιακας διαμαρτυρόμενος
«Γιατί δεν αποφασίστηκε η προκήρυξη θέσεων διδακτικού προσωπικού για το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα;»
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις θέσεις μελών διδακτικού προσωπικού που είναι αναγκαίες για να λειτουργήσει το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα: «Πληροφορήθηκα ότι δεν ελήφθη η απόφαση για την προκήρυξη 3 θέσεων μελών Δ.Ε.Π. προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα. Πολύ φοβάμαι ότι η αναβολή αυτή – και παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις που είχα ότι οι θέσεις θα καλυφθούν – είναι ενδεικτική των προθέσεων των Πρυτανικών Αρχών να πετάξουν το μπαλάκι στο Υπουργείο. Όμως για τη λειτουργία του Τμήματος θα αποφασίσει η Σύγκλητος, αυτό λέει ο νόμος. Οποιαδήποτε απόπειρα να μετατεθεί η ευθύνη της τελικής απόφασης εκθέτει όλους όσοι το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν για ακαδημαϊκά κριτή//ρια με τα οποία ιδρύθηκε το Τμήμα και πανηγύριζαν προτού αυτό λειτουργήσει.