Γ.Σ.Ε.Ε-ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021-24ωρη Απεργία στις 4 Μάη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, στη συνεδρίαση της 13ης/4/2021 αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την Τρίτη 4 Μάη 2021 ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη, Υγεία και Ασφάλεια, που σε ανακοίνωση τονίζει ότι:
ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ:
-8 ώρες ΕΡΓΑΣΙΑ
-8 ώρες ΑΝΑΠΑΥΣΗ
-8 ώρες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε!!!
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας! Είναι ημέρα τιμής των εργαζομένων και των κοινωνιών για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές διεκδίκησης των εργαζόμενων για κοινωνική και οικονομική προκοπή. (…) Η ΓΣΕΕ και οι δομές της, μπροστά στον αγώνα για διαρκή βοήθεια και ενημέρωση, διαθέσιμη προς όλους όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, δημιούργησε με άμεσα αντανακλαστικά την ΑΝΤΙ-COVID-19 Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων και προσέφερε στον κόσμο της εργασίας το σύνολο των δομών της για πληροφόρηση και υποβολή καταγγελιών.

Πάνω από 33.000 εργαζόμενοι και εργαζόμενες απευθύνθηκαν στη ΓΣΕΕ και βρήκαν λύση στα ζητήματα που τους απασχολούσαν. Οι κυβερνήσεις δεν έριξαν δισεκατομμύρια στα μέτρα στήριξης από κάποια έμφυτη καλοσύνη, αλλά επειδή από την πρώτη κιόλας στιγμή τα συνδικάτα έκαναν υπόθεσή τους ένα τέτοιο διεκδικητικό πλαίσιο στη χώρα μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία τα συνδικάτα προτάσσουμε ξανά τις δικές μας διεκδικήσεις οι οποίες βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:
-Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης και αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας.
-Κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας.
-Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από την απόλυση και ένταξη στην εργατική προστασία των ευέλικτων εργαζόμενων μέσω ψευδο-αυταπασχόλησης.
-Κατοχύρωση των επαγγελματικών ειδικοτήτων και αυστηρές κυρώσεις για τις ψευδείς εργοδοτικές καταχωρίσεις.

-Κατοχύρωση του δικαιώματος αποσύνδεσης και ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου για την τηλεργασία στη βάση της πρότασης της ΓΣΕΕ.
-Απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων σε Επιθεωρήσεις Εργασίας σε όλη την επικράτεια.
-Αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας και των (υπ)εργολάβων.
-Καμία κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, χωρίς την προηγούμενη κατάργηση των απορρυθμιστικών διατάξεων.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!!