Δήλωση Β. Τσίρκα για τη μετακίνηση γιατρών από το Νοσοκομείο Άρτας

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της κυβέρνησης για μετακίνηση γιατρών από το Νοσοκομείο Άρτας ζητά ο Βασίλης Τσίρκας, πρώην βουλευτής Άρτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.
Στη δήλωση αναφέρει: «Με μια απαράδεκτη και αιφνιδιαστική απόφαση το Υπουργείο Υγείας μετακινεί την διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής από το Νοσοκομείο Άρτας σε Νοσοκομείο της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η απόφαση αυτή πέρα από την απαράδεκτη διαδικασία που ακολουθήθηκε και που θυμίζει άλλες εποχές, χωρίς καμιά συνεννόηση με τους γιατρούς και τις διευθύνσεις, αποδιαρθρώνει και στην περιοχή μας συνολικά το ΕΣΥ. Με την απόφαση αυτή αφαιρεί ιατρικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Άρτας, στο οποίο διαχρονικά αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας νοσηλεύτηκαν στις μονάδες του ασθενείς από όλη την Ήπειρο. Αφαιρεί γιατρούς που είναι σε κρίσιμες θέσεις και έχουν δώσει την μάχη όλο αυτό το διάστημα με αυτοθυσία. Αποδυναμώνει τις τοπικές μονάδες υγείας στην πιο κρίσιμη περίοδο των γιορτών, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει άμεσα την αποδιάρθρωση και τη διάλυση του ΕΣΥ. Το αίτημα για ανάκληση της απόφασης μετακίνησης γιατρών δεν είναι ούτε τοπικιστικό, ούτε στρέφεται απέναντι στην αλληλεγγύη που οφείλουμε σε όλες τις περιοχές της χώρας και την οποία τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής μας την έχουν πολλαπλώς επιδείξει και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Πρόκειται για σπασμωδικές κινήσεις που δεν συμβάλλουν στη θωράκιση του συστήματος υγείας και την ενίσχυσή του. Η τακτική της μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η ταυτόχρονη άρνηση για μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά, μαρτυρά την έλλειψη σχεδίου και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την τραγωδία που ζούμε, αφού ακόμη και σήμερα αρνείται τη μαζική συνταγογράφηση των τεστ, την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμων γιατρών, την έγκαιρη παροχή επιδημιολογικών στοιχείων ανά περιφέρεια στην Επιτροπή, την επίταξη ιδιωτικών κλινικών όπου αυτό απαιτείται, ουσιαστικά μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει εδώ και πολλούς μήνες για την ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ, για την ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας».