Δήλωση Προέδρου ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΕΤΑΣ κ. ΒΙΤΑΛΗ

Με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας και ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης της αρμόδιας νεοσυσταθείσας Επιτροπής του ΥπΑΑΤ που θα επιληφθεί της υπόθεσης νοθείας φέτας από την Ελληνική εταιρία «ΟΜΗΡΟΣ», επιθυμώ να δηλώσω ότι αναμένω μία απόφαση που θα συνάδει με τα αντικειμενικά δεδομένα και στοιχεία που η Επιτροπή αυτή έχει στη διάθεσή της και πως στην περίπτωση επιβολής ποινών, αυτές θα είναι τεκμηριωμένες και αιτιολογημένες με βάση το σχετικό πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει.
Με αφορμή την αμέσως προαναφερόμενη υπόθεση, αυτονόητα ανακύπτει η απορία του πως σκοπεύει να διαχειριστεί το Υπουργείο δεκάδες ανάλογες υποθέσεις που έχουν ήδη ελεγχθεί και έχουν παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην κρίση τους και στην επιβολή των ποινών που προβλέπονται από το νομικό πλαίσιο στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί η ύπαρξη ευθυνών, πολύ δε περισσότερο σε περιπτώσεις υπότροπων παραβατών.

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Άρτα
Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 31Μαΐου– 06 Ιουνίου 2021 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ θα είναι τα ακόλουθα:
ΔΕΥΤΕΡΑ: 31/05/2021 Γρίμποβο-Κορφοβούνι-Έλατος-Αμμότοπος-Πιστιανά-Ροδαυγή-Σκούπα-Δαφνωτή 18.00-01.00
ΤΡΙΤΗ: 01/06/2021 Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος-Ελάτη-Καστανιά-Μηλιανά- Γρέβια-Πηγές 18.00-01.00
ΤΕΤΑΡΤΗ: 02/06/2021 Μεγάρχη-Φωτεινό-Άνω Πέτρα-Διάσελλο-Δημαριό -Κλειδί-Περδικορράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά 18.00-01.00
ΠΕΜΠΤΗ: 03/06/2021 Λιμίνη-Σελλάδες-Κομπότι-Περάνθη-Κομμένο-Αγία Παρασκευή- Ανέζα -Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή 08.00-15.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 04/06/2021 Δίστρατο-Ανεμμοράχη-Κυψέλη-Ράμια-Λεπιανά-Μικροσπηλιά-Άνω Γραικικό-Κουκούλια-Κρυονέρι-Βαθύκαμπος 08.00-15.00
ΣΑΒΒΑΤΟ: 05/06/2021 Πέτα-Κλειστό-Ζυγός-Μαρκινιάδα-Μελάτες-Κάτω Αθαμάνιο- Αθαμάνιο-Τετράκωμο-Μεσούντα 08.00-15.00

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου Ο ΕΡΜΗΣ
Όχι στη κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Το ΔιοικητικόΣυμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με αφορμή αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης για την δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου δηλώνει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση του στη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας καθώς και στην απελευθέρωση του ωραρίου. Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση «Πριν λίγες ημέρες η Κυβέρνηση πήρε απόφαση (Αρ 29922/13-5-2021) που προέβλεπε την δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου. Και αυτό έγινε με το επιχείρημα της ενίσχυσης της αγοράς λόγω των υποχρεωτικών και για πολλούς μήνες κλειστών καταστημάτων.
Είναι βέβαιο ότι τέτοιες αποφάσεις ευνοούν αποκλειστικά και μόνο τις μεγάλες αλυσίδες των πολυεθνικών ομίλων οι οποίες πιέζουν συνεχώς προς αυτή τη κατεύθυνση.
Η Αγορά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη περίοδο δεν χρειάζεται επιπλέον χρόνο λειτουργίας αλλά κυρίως γενναία μέτρα στήριξης και αυτά για όσο χρόνο απαιτηθούν, για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι μικρές επιχειρήσεις και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας».