Δήλωση της Ντίνας Μπακόλα Υποψ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα

Η κ. Ντίνα Μπακόλα Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. Ιωαννίνων, σε δήλωσή της αναφέρει τα εξής: «Αποδεχόμενη την τιμητική απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκου Ανδρουλάκη και της Κεντρικής Επιτροπής, να συμμετάσχω στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ως υποψήφια βουλευτής στον νομό Ιωαννίνων, αποφάσισα να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει η προοδευτική παράταξη μεγάλη και ισχυρή ξανά. Μια απόφαση που δεν ήταν εύκολη για μένα, αλλά πιστεύω ότι στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών, η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι το μεγάλο ΝΑΙ. Ιδιαίτερα όταν προέρχεται από το κόμμα, που με την παρουσία του και το έργο του καθόρισε τη ζωή των Ελληνίδων, των Ελλήνων όπως και της χώρας μας, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, θέλω να εκφράσω τις αγωνίες, τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες όλων μας, στο πλευρό των νέων, των παραγωγικών τάξεων, των εργαζόμενων γυναικών και μητέρων, των συνταξιούχων, για την αποκατάσταση των αδικιών, για την κατάκτηση όσων ο καθένας και η καθεμία δικαιούται. Να δείξω ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει.
Να αγωνιστώ για τη διεύρυνση της δημοκρατίας, τη λειτουργία των θεσμών, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας σε ένα Κράτος δικαίου.
Να διεκδικήσω καλύτερη υγεία και παιδεία, ανάδειξη του πολιτισμού, πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους νέους, δίνοντάς τους ίσες ευκαιρίες, ανάλογες των προσόντων τους.
Μπορούμε στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ρυθμιστή εξουσίας προς όφελος της χώρας μας.
Φίλες και φίλοι,
ξεκινάμε από σήμερα μια συνεργασία και μια συμφωνία εμπιστοσύνης πάνω στην οποία θα έχουμε τη δυνατότητα να οραματιστούμε και να συζητήσουμε αναλυτικά τι μπορούμε να πράξουμε.

Βιογραφικό Σημείωμα
Η Ντίνα Μπακόλα γεννήθηκε στους Γεωργάνους Ιωαννίνων, το 1962, και κατοικεί στα Ιωάννινα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Εργάστηκε στο Υπουργείο Εμπορίου, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, στη Νομαρχία Ιωαννίνων και στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Ήταν δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών από το 2015 έως το 2019. Με την ιδιότητα αυτή, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας και αντιπροέδρου της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Έχοντας ως αντικείμενο εργασίας τα ευρωπαϊκά προγράμματα, συμμετείχε στην ίδρυση και λειτουργία δομών υποστήριξης των γυναικών, των νέων και των ατόμων με αναπηρία για την ένταξής τους στην απασχόληση, στην προστασία κακοποιημένων γυναικών, όπως και σε διάφορα Ευρωπαϊκά συνέδρια με στόχο τη ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα ανάπτυξης, τουρισμού και εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Αφυπηρέτησε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η σχέση της με το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το 1985, όταν και εντάχθηκε στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, ήταν γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Λάκκας Σουλίου.
Είναι πτυχιούχος ανθρωπιστικών σπουδών, τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.