Εκλογές στον Σύλλογο ΣΚΟΥΦΑΣ

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στον Σύλλογο ΣΚΟΥΦΑΣ, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εκλέγονται κατά σειρά ψήφων:
Α. ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1 ΒΑΓΙΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ – ΣΠΥΡΙΔΩΝ 286
2 ΜΠΑΝΤΑΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 260
3 ΚΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 248
4 ΜΠΑΝΤΑΛΟΥΚΑ ΕΛΕΝΗ 236
5 ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 205
6 ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ 204
7 ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 202
8 ΛΙΟΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 195
9 ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 184
10 ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ159
11 ΠΕΤΣΑ-ΛΑΓΟΠΑΤΗ ΕΛΕΝΗ 157
12 ΑΓΓΕΛΗ ΑΝΘΗ 131
13 ΒΑΔΙΒΟΥΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ 131
Β. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 124
2 ΤΣΑΔΗΜΑ ΦΩΤΕΙΝΗ 82
3 ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 68

Με το Σύλλογο Πολυτέκνων ο Δήμαρχος Αρταίων

Στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτη Γαλάνη.
Η Δημοτική Αρχή έχοντας όλα αυτά τα χρόνια μια αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Σύλλογο και τους ανθρώπους του, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων, κ.Παναγιώτη Κομπογιάννη και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.
Η συνάντηση περιστράφηκε γύρω από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Δημοτική Αρχή να στηρίξει ακόμη περισσότερο τους πολύτεκνους. Ήδη, η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε μειώσεις λογαριασμών ΔΕΥΑΑ 50%, μειώσεις 30% στα δημοτικά τέλη, ενώ μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου παρέχει ουσιαστική στήριξη, σε πολύτεκνες οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος κ.Τσιρογιάννης «Εκπροσωπείτε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό θεσμό, σας θαυμάζουμε για τη πίστη και τις αντοχές σας», με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Γαλάνη να συμπληρώνει πως « με τις υπηρεσίες του Δήμου είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε αλλά και να προωθήσουμε ζητήματα που σας αφορούν ευρύτερα».

Κέντρο Πρόληψης Άρτας
Διήμερο διαδικτυακό εργαστήρι με γονείς μαθητών
Ολοκληρώθηκε το διήμερο διαδικτυακό εργαστήρι με γονείς μαθητών των Δημοτικών Σχολείων: 5ο,6ο,9ο, Καμπής, Αγ. Σπυρίδωνα μετά από αίτημα των Συλλόγων Γονέων & Εκπαιδευτικών προς το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας.
Την 1η ημέρα συζητήσαμε για το διαδίκτυο, τις θετικές & αρνητικές πλευρές του, τους κινδύνους & τους τρόπους που μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά για να προστατεύουμε τα παιδιά μας.
Η 2η ημέρα αφορούσε την σημασία των ορίων στο μεγάλωμα των παιδιών με στόχο την ενημέρωση για τη χρησιμότητα των ορίων στη συμπεριφορά των παιδιών.
Ευχαριστούμε τους γονείς για την συμμετοχή τους καθώς και τους Δ/ντές, Εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων των σχολείων για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση στην υλοποίηση της παρέμβασης.
Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε ομάδες γονέων με θέματα που τους απασχολούν στο μεγάλωμα των παιδιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, στέλνοντας μήνυμα στο e-mail του Κ.Π.: kpnartas@gmail.com με τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο, τάξη των παιδιών τους) ή να καλέσουν για πληροφορίες στο τηλέφωνο της Γραμματείας:2681023126 καθημερινές & ώρες: 9:00-13:00.
Υπεύθυνες του εργαστηρίου είναι τα στελέχη Πρόληψης: κ. Μπακέλα Μαρία & κ. Φλώρου Σπυριδούλα/ Κοινωνικοί Λειτουργοί.

Συνάντηση Β. Γιόγιακα για την αποζημίωση των καταστροφών στην Παραμυθιά

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γλυκής Παναγιώτη Παππά και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων Γιάννη Παπαγιάννη είχε ο Βασίλης Γιόγιακας με θέμα την αποζημίωση παραγωγών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν μετά τον πρόσφατο ανεμοστρόβιλο κυρίως σε σταβλικές εγκαταστάσεις στον Δήμο Σουλίου. Έγινε επίσκεψη σε σημεία που επλήγησαν από τη θεομηνία και ενημέρωση παραγωγών σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία των ΚΟΕ (Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων), σε συνέχεια της εκτίμησης των ζημιών η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Περιφέρεια Ηπείρου
Δηλώσεις συμμετοχής για την προβολή τοπικών προϊόντων στην Κωστάντζα Ρουμανίας
Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να πραγματοποιήσει εκδήλωση τοπικών προϊόντων και τουρισμού στη Κωστάντζα της Ρουμανίας στο ξενοδοχείο Dacia Sud Hotel το χρονικό διάστημα 3-5 Μαρτίου 2023 .
Στόχος της Περιφέρειας είναι να φέρει σε επαφή στοχευμένο κοινό της Ρουμανίας με Ηπειρώτες παραγωγούς και επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού.
Σας ενημερώνουμε ότι Περιφέρεια Ηπείρου, θα καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης (με λεωφορείο) των ενδιαφερομένων, μία από τις δύο διανυκτερεύσεις που θα απαιτηθούν για ένα άτομο, καθώς επίσης και τη μεταφορά των προϊόντων και του τουριστικού υλικού.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 3/02/2023 για τα προϊόντα στο email s.fouki@php.gov.gr και για τον τουρισμό στο email ch.kazakos@php.gov.gr.

Από το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων
Απαντήσεις σε συνταξιοδοτικά και εργασιακά θέματα
Δωρεάν υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης σε συνταξιοδοτικά και εργασιακά θέματα θα δώσει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε).
Έτσι όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται σε εξειδικευμένους νομικούς για δωρεάν, προσωπικές απαντήσεις σε θέματα, όπως:
-Συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ερωτήματα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κ.α.) π.χ θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ. και
-Εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).
Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας καταγραφής των ερωτημάτων που αφορούν σε συνταξιοδοτικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν στοιχεία σχετικά με:
-Το συνολικό αριθμό ενσήμων τους.
-Την ημερομηνία έναρξης ασφάλισης τους.
-Το είδος ενσήμων (μικτά-απλά-βαρέα).
Tο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, από τις 11:00 έως τις 18:00, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Άρτας
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
• Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρταίων, Τηλέφωνα: 2681362109 -2681362138
• Στο Περιφερειακό Παράρτημα ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου, Τηλέφωνο: 26820-26969

Κοπή πίτας “Αρτινών Συνεργασία” την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 
Η “Αρτινών Συνεργασία” και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, στο “Κτήμα Μάρος”.
Ενωμένοι και ακόμη πιο δυνατοί, για την Άρτα που μας αξίζει.

Δήμος Αρταίων: Αποκαθίστανται οι ζημιές από θεομηνίες σε Τοπικές Κοινότητες 
Εργασίες αποκατάστασης από θεομηνίες σε Καμπή, Λιμίνη και στο δρόμο από Νοσοκομείο έως τα Τεχνικά Λύκεια, οδεύουν προς υλοποίηση μετά και την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, παρουσία και του εργολάβου.
Ειδικότερα, το έργο αφορά την αποκατάσταση δημοτικών οδών και άλλες εργασίες εντός οικισμών, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Υποδομών και αφορά τα εξής τα τεχνικά έργα:
• Κατασκευή τσιμεντένιου αύλακα και τοιχίων αντιστήριξης στην Καμπή
• Κατασκευή οδού πρόσβασης στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στη Λιμίνη
• Τοπικές παρεμβάσεις για την επισκευή οδοστρώματος από το Νοσοκομείο Άρτας έως και την οδό Πατριάρχου Αθηναγόρα (Τεχνικά Λύκεια).

Συνέλευση της ΑΔΕΛΦΌΤΗΤΑΣ ΚΥΨΕΛΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Η ετήσια συνέλευση της αδελφότητας ΚΥΨΕΛΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» θα γίνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π. μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΚΡΟΝΟΣ»
Με θέματα
1. Πεπραγμένα 2022
2. Οικονομικός απολογισμός 2022
3. Οικονομικός προϋπολογισμός 2023
4. Κοπή βασιλόπιτας