Δήμος Αρταίων

Ενημέρωση πολιτών για Κορωνοϊό στον Άγιο Σπυρίδωνα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στον Άγιο Σπυρίδωνα στο πλαίσιο του “Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης” η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και την Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, με θέμα «Ενημέρωση πολιτών για Κορωνοϊό, αυτοάνοσα νοσήματα, εμβόλια και Καρδιά. Λύση του προβλήματος ο εμβολιασμός» με ομιλητές κορυφαίους επιστήμονες και καθηγητές ιατρικής.

Τραγωδία στο Αστροχώρι
Πρώην αστυνομικός σκότωσε εν ψυχρώ 62χρονο με καραμπίνα
Σοκ προκάλεσε στα Ραδοβύζια, στα ορεινά της Άρτας, η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 62χρονου πατέρα τριών παιδιών.
Το έγκλημα διαπράχθηκε στην κοινότητα του Αστροχωρίου το βράδυ της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου με δράστη συνταξιούχο αστυνομικό 64 ετών που κυριολεκτικά εκτέλεσε με καραμπίνα τον 62χρονο μπροστά στα μάτια συγγενικών του προσώπων.
Ο 64χρονος είναι συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος είχε αποταχθεί από το σώμα, πριν από χρόνια, έμεινε μόνος του στον οικισμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διετέλεσε και φρουρός σε πολιτικό της Άρτας.
Οι χωριανοί κάνουν λόγο για άτομο ευέξαπτο, ενώ από την προανάκριση δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής κτηματικές διαφορές, που να δικαιολογούν το φονικό.
Ο δράστης που συνελήφθη από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, κρατείται και ανακρίνεται ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ : αντιπλημμυρική προστασία και ασφαλτόστρωση στην Τ.Κ Αγ. Παρασκευής
Ένα σημαντικό έργο που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία περιοχών του κάμπου με την κατασκευή αυλάκων και την ασφαλτόστρωση δρόμου που εξυπηρετεί δεκάδες παραγωγούς της περιοχής, ολοκληρώθηκε, στον Δήμο Ν. Σκουφά. Όπως αναφέρει η Δημοτική Αρχή, πρόκειται για ένα έργο ουσίας, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα σε ολόκληρη της περιφέρεια της Άρτας. Το έργο βελτίωσης και αντιπλημμυρικής προστασίας και η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, θωρακίζει την ευρύτερη περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα. Με προϋπολογισμό 2.200.000,00 ευρώ, σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και η σημερινή, ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την υλοποίησή του.