Δήμος Αρταίων: 6 χιλιόμετρα ασφαλτόστρωσης σε Ρόκκα και Καλαμιά

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης κεντρικών δρόμων στην Τοπική Κοινότητα Ρόκκα και στην Τοπική Κοινότητα Καλαμιάς. Η καλή εξέλιξη των εργασιών διαπιστώθηκε και από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο έργο, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο, Δημήτρη Ευαγγέλου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ρόκκα Χρήστο Βάντζο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλαμιάς Βασίλη Τζώρα.
Το συγκεκριμένο έργο, 6 χιλιομέτρων στα Ρόκκα και στην Καλαμιά, για το οποίο εκφράζουν την ικανοποίησή τους οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες των περιοχών, έρχεται να διευκολύνει την προσβασιμότητα σε κεντρικούς δρόμους, να ενδυναμώσει την τοπική οικονομία, αναβαθμίζοντας παράλληλα σημαντικά τις μετακινήσεις κάνοντας τες πιο ασφαλείς για τους αγρότες και τους κατοίκους.

Καταδρομικός εμβολιασμός στον Δήμο Πωγωνίου

Δεκαέξι δημότες εμβολιάστηκαν στα πλαίσια του καταδρομικού εμβολιασμού
που πραγματοποιήθηκε στο Καλπάκι με πρωτοβουλία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, τις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου και την Αντιπεριφειάρχη κ. Αγνή Νάκου.
Ο καταδρομικός εμβολιασμός υλοποιήθηκε στα πλαίσια δράσης του Υπουργείου Υγείας για την εξυπηρέτηση των πολιτών που δεν είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στα εμβολιαστικά κέντρα που ήδη λειτουργούν στις δομές υγείας και μετά από σχετική καταγραφή ενδιαφέροντος από κατοίκους του Δήμου.
Από την πλευρά του Δήμου Πωγωνίου δηλώθηκε η πλήρης πρόθεση συνεργασίας καθώς και η διάθεση των υπηρεσιών για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

Το κτίριο του Δημαρχείου των Ιωαννίνων γίνεται ροζ 
Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.
Το Παράρτημα Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών θέλουν να δώσουν ένα δυνατό μήνυμα προς τους πολίτες των Ιωαννίνων και μια εγκάρδια συμπαράσταση για όλους τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού και τις οικογένειές τους.
Η συμβολική πρωτοβουλία να φωταγωγηθεί το κτίριο του Δημαρχείου με ροζ χρώμα, σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, είναι μια προτροπή προς όλες τις γυναίκες να κάνουν προληπτικές εξετάσεις δεδομένου ότι η έγκαιρη διάγνωση της νόσου σώζει ζωές.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Άρτα
Την εβδομάδα (18 έως 24 Οκτωβρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ θα είναι τα ακόλουθα:
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/10/2021 Πέτα-Κλειστό-Ζυγός-Μαρκινιάδα-Μελάτες-Κάτω Αθαμάνιο- Αθαμάνιο-Τετράκωμο-Μεσούντα 18.00-01.00
ΤΡΙΤΗ 19/10/2021 Λιμίνη-Σελλάδες-Κομπότι-Περάνθη –Κομμένο-Νεοχώρι-Αγία Παρασκευή- Ανέζα -Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή 08.00-15.00
ΠΕΜΠΤΗ 21/10/2021Δίστρατο-Ανεμμοράχη-Κυψέλη-Ράμια-Λεπιανά-Μικροσπηλιά-Άνω Γραικικό-Κουκούλια-Κρυονέρι-Βαθύκαμπος 18.00-01.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/10/2021 Γρίμποβο-Κορφοβούνι-Έλατος-Αμμότοπος-Πιστιανά-Ροδαυγή-Σκούπα-Δαφνωτή 18.00-01.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/10/2021 Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος-Ελάτη-Καστανιά-Μηλιανά- Γρέβια-Πηγές 08.00-15.00

Στην Εκθεσιακή Δραστηριότητα «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2021» το Επιμελητήριο
Το Επιμελητήριο Άρτας στα πλαίσια της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του, θα συμμετέχει μαζί με επιχειρήσεις του στην Εκθεσιακή Δραστηριότητα «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2021» από 16 έως 20 Οκτωβρίου, η οποία θα στεγασθεί στο ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ . Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, και των Δήμων Δωδώνης και Ζίτσας, και θα πραγματοποιηθεί με όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα τα οποία θα ισχύουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Θετικές οι εντυπώσεις από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση ANUGA
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης μιλώντας προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση ANUGA,η οποία εντάσσεται στην στρατηγική της για την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων. «Για πρώτη φορά- εξήγησε- μετά την εποχή του κορωνοϊού, επισκέπτονταν τηνΈκθεση μόνο έμποροι και μάλιστα με ακριβό εισιτήριο. Από την Ήπειρο συμμετείχαν 13 επιχειρήσεις, από διάφορους κλάδους (ελαιόλαδο, τυροκομικά, μπακλαβαδάκια). Συνολικά στην έκθεση συμμετείχαν 200 ελληνικές εταιρείες και για πρώτη φορά περάσαμε τους Ιταλούς. Ήταν σοβαρή παρουσία από ελληνικής πλευράς και πήγαν πολύ καλά οι συζητήσεις με τους εμπόρους».

Εργασίες κοπής επικίνδυνων δέντρων στον Δήμο Πωγωνίου
Εργασίες κοπής και κλάδευσης ξερών κι επικίνδυνων δέντρων πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου.
Οι εργασίες, που έχουν ανατεθεί σε ιδιώτη εργολάβο, ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες και θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Το συνεργείο κόβει και κλαδεύει ξερά και επικίνδυνα δέντρα που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα ή ζημιές λόγω ισχυρών ανέμων και κακοκαιρίας καθώς και κλαδιά που κατευθύνονται σε παρακείμενα κτίρια ή «κρύβουν» πινακίδες σήμανσης.
Τις εργασίες επιβλέπει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γαλίτσης που επισημαίνει ότι η ασφάλεια των δημοτών είναι κυρίαρχη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. «Το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους δημότες, έγινε καταγραφή των επικίνδυνων δέντρων τα οποία κόβονται και κλαδεύονται από ειδικό συνεργείο προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανή πτώση ή ζημιά» σημείωσε ο κ. Γαλίτσης.

Έλεγχοι για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 
Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (14-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 21παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:13 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής: στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, 11- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
8 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων των -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζομένους και πελάτες καταστημάτων, ως εξής: 3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,1- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.