Δήμος Ηγουμενίτσας-«Ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ και μεσογειακή πόλη»

Επίσκεψη Γάλλων φοιτητών Αρχιτεκτονικής Σχολής Παρισιού
Αποστολή 23 Γάλλων μεταπτυχιακών Γάλλων φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής Paris-Malaquais του Παρισιού με επικεφαλής την αρχιτέκτων μηχανικό ΕΜΠ, αναπλ. καθηγήτρια στη Σχολή αρχιτεκτονικής ENSAPM του Παρισιού, κα Δήμητρα Κανελλοπούλου, επισκέφθηκαν σήμερα τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήµατος αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασµού µε τίτλο «Ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ και μεσογειακή πόλη», με σκοπό οι φοιτητές ENSAPM να δουλέψουν την πρόταση σεναρίων αξιοποίησης και επανάχρησης του χώρου του μοτέλ ΞΕΝΙΑ και ένταξής του στο γενικότερο πολεοδομικό σύνολο των πρώην ΤΕΙ. Κύριος στόχος του προγράμματος καθίσταται η ένωση σ’ ένα λειτουργικό αστικό ιστό των κτιρίων του μοτέλ ΞΕΝΙΑ με τις γύρω υποδομές και η δημιουργία τουριστικών αξόνων ενδιαφέροντος.

Επιστημονική Εταιρία Μελέτης Πολιτισμού των Βλάχων 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιστημονικής Εταιρίας Μελέτης του Πολιτισμού των Βλάχων εν όψει της διεξαγωγής του 1ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Οι Βλάχοι της Ελλάδας. Ταυτότητες και ετερότητες στον χώρο και τον χρόνο», που συνδιοργανώνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και θα διεξαχθεί στην Κοζάνη στις 11-12 Νοεμβρίου 2022, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού-Λαογραφικού & Φυσικής Ιστορίας Μουσείου Κοζάνης, επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 9-11 στην Κοζάνη.

Εξετάσεις για Ειδική Άδεια Ταξί στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Από την Διεύθυνση Μεταφορών Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για Ειδική Άδεια Ταξί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8.00 π.μ. στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών Δομπόλη 30. Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υπογράψουν τη σχετική κατάσταση που έχει καταρτιστεί στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών (αρμόδιος: κ. Θωμάς Βαρδάκας).

“Από τις λαϊκές στις φυλακές” – Προσφορά Αγάπης του Δήμου Ιωαννιτών
Τρόφιμα και προϊόντα από τις Λαϊκές αγορές των Ιωαννίνων συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν σήμερα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων. Πρόκειται για μια προσφορά αγάπης που αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών και της εθελοντικής ομάδας Take Action η οποία κατέστη εφικτή με την ευγενική προσφορά παραγωγών της περιοχής μας.
Εκ μέρους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ιωαννίνων έδωσαν το “παρών” ο Διευθυντής Δημήτρης Γκοβίλας και ο κοινωνικός λειτουργός Παναγιώτης Τζαβέλας.
“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πρωτοβουλία αυτή. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω την εθελοντική ομάδα Take Action και τους παραγωγούς για την πολύτιμη προσφορά τους. Τέτοιες κινήσεις δείχνουν ότι η αλληλεγγύη και η στήριξη στην κοινωνία μας πρέπει να είναι πάντα σε πρώτη προτεραιότητα” αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλης Βλέτσας.