Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Καινοτομία

Στα Ιωάννινα διοργανώνεται το διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου 2022 το Συνέδριο GLOBAL INNOVATION SUMMIT 2022, με την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου. Για την επιτυχή διοργάνωσή του συνεδρίου που έχει τίτλο: «Ιωάννινα: ένας τόπος καινοτομίας», υπήρξε στενή συνεργασία στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας της Περιφέρειας Ηπείρου με το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, τον Πρόεδρο κ. Σίμο Αναστασόπουλο και τη Γενική Διευθύντρια του κ. Βενετία Κουσία.
Στην εισαγωγική εισήγηση του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά παρουσία των ξένων συνέδρων το project του ΠΑΡΚΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ από το στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Νίκο Μπαλτογιάννη. Με πρόταση της Περιφέρειας έχουν προσκληθεί από τους οργανωτές να συμμετέχουν στο συνέδριο εκτός από τα στελέχη των ελληνικών εταιρειών και στελέχη των ξένων εταιρειών που βρίσκονται στα Ιωάννινα, συμπεριλαμβανομένου και του Dr. Jorg Rockenhauser επικεφαλής της επενδυτικής εταιρίας Permira.
Το συνέδριο οργανώνεται ετησίως με πρωτοβουλία του Οικονομικού Forum των Δελφών στην Αθήνα και την συνεργασία του Global Federation of Competitive Councils (GFCC) με έδρα την Ουάσιγκτον και θα συμμετάσχουν ξένοι εμπειρογνώμονες και ειδικοί της καινοτομίας.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνης, ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ, θα καλωσορίσει όσους θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.