Δήμος Ιωαννιτών: Οι πρώτες εγγραφές στο Μητρώο Εθελοντών

Οι πρώτοι 25 εθελοντές έχουν εγγραφεί στο Μητρώο του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει λάβει η Επιτροπή Εθελοντισμού.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η εκπαίδευσή τους και στη συνέχεια θα κατανεμηθούν στους φορείς υποδοχής.
Όπως σημειώνει η Πρόεδρος της Επιτροπής Εθελοντισμού Γιάννα Μαμακή η διαδικασία εγγραφής εθελοντών θα συνεχιστεί μέσω της εφαρμογής που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου καθώς το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι μεγάλο.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών
Σε ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών Κινήματος Αλλαγής, ανφέρονται τα εξής: Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ όπου καταγράφεται άνοδος του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) κατά 5,1% για τον Δεκέμβριο του 2021 έναντι του Δεκεμβρίου 2020, πιστοποιεί ότι τα εισοδήματα των πολιτών και ιδίως τον πιο αδύναμων, ροκανίζονται από τον πληθωρισμό.
Η αύξηση των τιμών στα βασικά είδη κατανάλωσης και στην ενέργεια, πολύ πάνω από τον μέσο όρο του ΔΤΚ, σε συνδυασμό με την υψηλή έμμεση φορολογία πλήττει κατά κύριο λόγο τα λαϊκά εισοδήματα και δυσχεραίνει τις συνθήκες επιβίωσης χιλιάδων συμπολιτών μας, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε στοιχειώδης καθημερινές ανάγκες.
Τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης καταρρέουν καθημερινά, καθώς οι Έλληνες είναι πια ουραγοί σε αγοραστική δύναμη. Ο εναρμονισμένος ΔΤΚ σχεδόν αγγίζει αυτόν της Ευρωζώνης, όμως το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων βρίσκεται κάτω από το 60% των πολιτών της Ευρωζώνης.
Υπενθυμίζουμε τις προτάσεις μας: μείωση του Φ.Π.Α. σε βασικά είδη διατροφής, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, αποτελεσματικοί και εντατικοί έλεγχοι στην αγορά. Έτσι θα στηριχθούν ουσιαστικά οι καταναλωτές, η κοινωνική συνοχή και η οικονομική δραστηριότητα.

Θύμα της πανδημίας 59χρονη γυναίκα στα Γιάννενα
Μία 59χρονη γυναίκα από περιοχή του Νομού Ιωαννίνων αποτελεί ένα ακόμη θύμα της πανδημίας.
Η 59χρονη που δεν αντιμετώπιζε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και δεν είχε εμβολιαστεί είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο τις ημέρες των Χριστουγέννων. Διασωληνώθηκε και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Λευκάδα: Απανθρακώθηκε ηλικιωμένη 
Μία γυναίκα 86 ετών με κινητικά προβλήματα βρέθηκε απανθρακωμένη σε σπίτι που έπιασε φωτιά στην Απόλπαινα. Πολύ γρήγορα οι φλόγες περικύκλωσαν το σπίτι με αποτέλεσμα και τον εγκλωβισμό της άτυχης γυναίκας. Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες που έκανε ο γιός της να την σώσει δεν τα κατάφερε ενώ η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο με τέσσερα οχήματα και 15 πυροσβέστες που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σώσουν ότι μπορούσαν.