Δίκτυο πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» ,Αντιπρόεδρος του νέου Δ.Σ. ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας

Με ομόφωνη απόφαση ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας ανακηρύχθηκε αντιπρόεδρος του νέου Δ.Σ. του «Δικτύου Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία» στην 8η Γενική Συνέλευση που διεξήχθη την Τετάρτη 13 Μαρτίου στη Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, με τον ρόλο του αντιπροέδρου πλέον του «Δικτύου Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία», επισήμανε τη σημαντική συνεισφορά της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ στις προσπάθειες των Δήμων για την υπέρβαση των εμποδίων στην εφαρμογή Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έργων. Εκφράζοντας την πεποίθησή του, υποστήριξε ότι αυτή η προσπάθεια αποδίδει περισσότερο όταν οι Δήμοι συνεργάζονται μεταξύ τους, δημιουργώντας δίκτυα που εξυπηρετούν τους κοινούς τους στόχους, όπως η Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Κυκλική Οικονομία και η Αειφορία. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του Δημάρχους, για τη μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό του, να τον επιλέξουν ομόφωνα νέο αντιπρόεδρο και ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο Δ.Σ.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και τα εν ενεργεία ευρωπαϊκά προγράμματα, είχαν επαφές με εκπροσώπους άλλων Δήμων και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με πρακτικές και τρόπους υλοποίησης προγραμμάτων και έργων.
Κοινή συνισταμένη όλων, ήταν η πορεία προς ένα μέλλον στο οποίο προτεραιότητα έχουν οι πολίτες και η βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

 


Το Δίκτυο πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ»

Το «Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία» με διακριτικό τίτλο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» ιδρύθηκε το 2017. Ιδρυτικά μέλη ήταν 30 Δήμοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Μανιατάκειο Ίδρυμα και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Κύπρου. Σήμερα, η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ απαριθμεί περισσότερα από 70 Μέλη, τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

O βασικός σκοπός του Δικτύου είναι η υποστήριξη των Δήμων στην επιτυχή υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και ακολούθως στην υλοποίηση των αντίστοιχων έργων. Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ συμπληρώνει την έλλειψη τεχνογνωσίας για τη σύνταξη των προτάσεων και τη διαχείριση των έργων και ταυτόχρονα πραγματοποιεί την απαραίτητη δικτύωση και συντονισμό που απαιτούνται από αυτά τα προγράμματα.Οι προτάσεις και τα έργα εστιάζουν στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας, της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και της Έξυπνης Διαχείρισης Ενέργειας.

Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ αποτελεί ένα σημαντικό «εργαλείο» ανάπτυξης και εξωστρέφειας για τα μέλη της, και για τους Δήμους γενικότερα, και διαθέτει διαχειριστική επάρκεια για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων, που τεκμηριώνεται με ISO 9001 καθώς και ISO 14000.