ΔΕΕΠ Ν.Δ. Άρτας: πρόγραμμα για τη δημιουργία χώρων φροντίδας βρεφών

Από την ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Νέας Δημοκρατίας ΑΡΤΑΣ, ανακοινώνεται πως ξεκίνησε το πρόγραμμα για τη δημιουργία χώρων φροντίδας βρεφών εντός 120 μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς άνοιξε η ειδική πλατφόρμα στο «ΕΡΓΑΝΗ» https://ChildCareUnits.yeka.gov.gr, για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.
Το πλαίσιο υλοποίησης της δράσης για παροχή χρηματοδότησης -με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης- σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις για τη δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών και νηπίων στις εγκαταστάσεις τους, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο κεφάλαιο με τις λοιπές διατάξεις του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Μαρτίου.
Φορέας υλοποίησης της δράσης θα είναι η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αντικείμενο είναι η χρηματοδότηση 120 επιχειρήσεων συνολικά για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό των χωρών φύλαξης βρεφών και νηπίων (ηλικίας από έξι μηνών έως 2 ετών και 6 μηνών) εντός των εγκαταστάσεων όπου ασκούν τη δραστηριότητά τους, καθώς και για τη στελέχωση του χώρου με έως 2 βρεφονηπιοκόμους/βοηθούς βρεφονηπιοκόμων ή επαγγελματίες συναφών ειδικοτήτων, για χρονικό διάστημα 24 μηνών.
Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι γονείς βρεφών ή νηπίων που απασχολούνται στην εγκατάσταση όπου δημιουργείται ο χώρος φύλαξης.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ΑΡΤΗΣ κ.ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ στον ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟ Χαλανδρίου
Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ ανακοινώνει πως όπως «Ενημερωθήκαμε από τον Αρτινό Αιδεσιμότατο Βασίλειο Τρομπούκη Ιερέα του Ι. Ναού Αγ.Γεωργίου Χαλανδρίου ( οδός Αγ. Γεωργίου και Διογένους Χαλάνδρι –Τέρμα οδού Αγ. Παρασκευής 81 ) ότι στις 12 Φεβρουαρίου 2023 ημέρα Κυριακή μνήμη των Προπατόρων, στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρτης κ.Καλλίνικος. Η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 7 π.μ. και θα διαρκέσει έως τις 10.15 π.μ. και μετά το πέρας αυτής θα προσφερθεί καφές στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πιστούς για πνευματικά και θρησκευτικά θέματα.
Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Σεβασμιώτατος έχει καθιερώσει την παρουσία του αυτή ιδίως για τους Αρτινούς της Αθήνας. Είναι μία αξιέπαινη πρωτοβουλία ενός φωτισμένου Ιεράρχη και μια ευκαιρία για εμάς να τον συναντήσουμε με χαρά στην Αθήνα».

Γεύσεις, Χρώματα και Αρώματα στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων! 
Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνδιοργάνωση με το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων και με τη συμμετοχή των καταστημάτων εστίασης του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων διοργανώνουν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 από τις 19:00 στον πεζόδρομο της οδού Καλάρη εκδήλωση, με αφορμή την Ημέρα των Ερωτευμένων.
Στην εκδήλωση, που έχει τίτλο “Γεύσεις, Χρώματα και Αρώματα” θα προσφερθούν γλυκά και ποτά που έχουν παραχθεί από τοπικά προϊόντα, με τη φροντίδα εκπαιδευτών και σπουδαστών του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων, ενώ όλοι όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση θα μπορούν να βγάλουν και τη δική τους αναμνηστική φωτογραφία στο ειδικό insta corner που θα έχει στηθεί από το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του Δημοσίου ΙΕΚ.
Για τις ανάγκες της εκδήλωσης θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Ανεξαρτησίας στο τμήμα από την οδό Αβέρωφ έως την οδό Κάνιγγος, από ώρα 19:00 έως 21:00.

Βασίλης Γιόγιακας: λύνονται εκκρεμότητες δεκαετιών για ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις οποίες επανακαθορίζεται η γραμμή αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια των Συβότων και της Σαγιάδας.
Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τον αποχαρακτηρισμό, ως Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, των χώρων όπου δεν παρέχονται λιμενικές υπηρεσίες προκειμένου αυτοί να αποδοθούν νόμιμα και οριστικά στην τοπική κοινωνία.
Σύντομα αναμένεται να λυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, στο βόρειο τμήμα της Χερσαίας Ζώνης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας – από το Πάνθεον έως τα γήπεδα τένις και στο τμήμα από ΤΕΙ έως Μακρυγιάλι.
Με πολλή δουλεία λύνονται, βήμα προς βήμα, εκκρεμότητες δεκαετιών ώστε να γίνει επιτέλους πράξη ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Μέχρι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα 10.000 νέων με 100% επιδότηση
Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχειρήσεων για το «Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 άνεργους νέους 18-30 ετών», με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Το πρόγραμμα, διάρκειας 7 μηνών, στοχεύει στην αναβάθμιση των προσόντων και στην προετοιμασία 10.000 νέων, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης για ένταξη στην αγορά εργασίας, με προϋπολογισμό 68 εκατ. ευρώ.
Η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς TAXISnet

Απαγόρευση αλιείας καραβίδας
Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει ότι η αλιεία της καραβίδας σε όλες τις λίμνες, τα ποτάμια, τους παραποτάμους και τα λοιπά εσωτερικά ύδατα απαγορεύεται από 15 Φεβρουαρίου ως 15 Μαϊου 2023.