Κατάσχεται, όπως είναι…

…επιπλωμένο, με αναμνήσεις μνημονίου φορτωμένο!

Κλαυθμοί, οδυρμοί, οιμωγές, άρες στο διαδίκτυο καθώς οι Τερτσέτηδες της Ελλάδας, αποφάσισαν πως οι νεοέλληνες θα πρέπει να υποστούν μία ακόμα δοκιμασία… Υπέρ των funds για τα οποία έκρινε ότι μπορούν να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στο όνομα τους σε ακίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά, τάχθηκε κατά πλειοψηφία (59-6) η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών…

Τα μέλη της Ολομέλεια υιοθέτησαν την εισήγηση της αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα και σύμφωνα με πληροφορίες έκριναν πως οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Ο.Κ. οι Τζαβέλαινες που ξέραμε, δεν υπάρχουν πιά… Τι σημαίνει όμως αυτό για χιλιάδες δανειολήπτες ενυπόθηκων δανείων σε όλη την Ελλάδα; Υπενθυμίζεται ότι, στα χέρια των εταιρειών διαχείρισης δανείων του εξωτερικού, αλλά και των funds που έχουν συστήσει ελληνικές τράπεζες (ως θυγατρικές) έχουν περιέλθει 700.000 ακίνητα, αξίας 45 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές των Αθηνών, πολλά από αυτά τα ενυπόθηκα ακίνητα κινδυνεύουν να βγουν στο «σφυρί» με ταχύτατες διαδικασίες και χωρίς ουσιαστικά να έχουν οι ιδιοκτήτες τους δυνατότητα νομικής άμυνας. Τα ενυπόθηκα αυτά ακίνητα ανήκουν σε δανειολήπτες οι οποίοι αδυνατούν οικονομικά να καταβάλουν τις μηνιαίες δόσεις και οι δανειακές τους συμβάσεις και τα υποθηκευμένα ακίνητα έχουν πωληθεί στα funds….

******Δεν καταλαβαίνω τους λόγους ανησυχίας… ο τρώσας και ιάσεται, που λένε… Ας μη θυμηθούμε ποιοι είχαν υποσχεθεί προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά νομοθέτησαν αλλιώς, επειδή… «πιέζονταν» απ’ τη Μέρκελ… έρχονται εκλογές….

Να λυθεί το θέμα πολιτικά… εδώ και τώρα παύση πλειστηριασμών με νόμο για την πρώτη και κύρια κατοικία…… δεν έχω ελπίδες πως ο Μητσοτάκης θα κάνει τέτοια κίνηση…. νομίζω πως αν το πει πρώτος ο Τσίπρας, χωρίς τις υπερβολές «με ένα νόμο κι ένα άρθρο», θα πάρει «όλο το χαρτί» στις κάλπες που έρχονται…

Ας το κάνει… όλοι οι «κόκκινοι» -πλην έντιμοι- δανειολήπτες, θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο χέρια… ακόμη και οι κοψοχέρηδες του 2015!!!

********Παρεμπιπτόντως να επισημάνω πως την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποτύχει διατύπωσε ο Στέφανος Τζουμάκας μιλώντας στο Κόκκινο και τόνισε: «Είναι απερχόμενος, δεν έχει τίποτε να πει για το μέλλον. Θα είναι δεύτερο κόμμα». Όπως είπε στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει «να διαμορφώσουμε ρεύμα Νίκης, ρεύμα Πολιτικής και Κοινωνικής πλειοψηφίας, ρεύμα Πολιτικής Αλλαγής».

«Δεν πρέπει να ετεροπροσδιοριζόμαστε με το τι κάνει ένας απερχόμενος αρχηγός. Πρέπει να διαμορφώσουμε στρατηγική προσέλκυσης των νέων ψηφοφόρων καθώς και επαναπροσέλκυσης των ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις πρόσφατες εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Τζουμάκας.

*****Ο.Κ. Στέφανε… ελάτε με φόρα, (…που είπε και η Τσαπανίδου) και κάντε ξανά τη ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο, νομοθετήστε προστασία πρώτης κατοικίας, διορθώστε τα λάθη Κατρούγκαλου στις συντάξεις, φορολογήστε το μεγάλο κεφάλαιο, δώστε κονδύλια για τον πρωτογενή τομέα… οι καταγγελίες για τις υποκλοπές και η επίκληση της αποκατάστασης της δημοκρατίας (…με το καλό ή με το άγριο), αυτή τη φορά, δεν αρκούν…

***** Α, επίσης με το πέρασμα της ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο, να σταματήσουν και οι ανάλγητες πράξεις που συμβαίνουν καθημερινά με τους απλήρωτους λογαριασμούς… στη Πάτρα, λέει έκοψαν το ρεύμα, μέσα στην παγωνιά, σε μάνα με 3 παιδιά! Πρόκειται για εργαζόμενη απλήρωτη από το καζίνο Ρίου που οφείλει 500 ευρώ….

Στο Ευρωκοινοβούλιο…..

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», Δημήτρης Τρομπούκης και Ράνια Γκίζα, βρέθηκαν φιλοξενούμενοι του Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες μαζί με άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την τοπική εφαρμογή της.

Μάλιστα σε ανάρτηση του ο Πέτρος Κόκκαλης, σημείωσε πως « Με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο περάσαμε ένα εποικοδομητικό διήμερο, αναδεικνύοντας την ανάγκη της τοπικής εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας σε όλους τους δήμους της Ελλάδας. Η ενημέρωση και η συμμετοχή όλων των πολιτών είναι απαραίτητη για να θεμελιώσουμε ανθεκτικές τοπικές κοινωνίες χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω»…

Ίσια κι όμοια…

Στην επιστροφή, οι καλεσμένοι του Κόκκαλη, είχαν και μια «αναπάντεχη» συνάντηση… ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, που επέστρεφε απ’ τις Βρυξέλλες, με τον οποίο άπαντες έσπευσαν να φωτογραφηθούν, με τη Ράνια Γκίζα να είναι πρώτη μεταξύ ίσων… “Και η αποστολή στις Βρυξέλλες κλείνει υπέροχα συνταξιδευοντας με τον Πρόεδρο Alexis Tsipras για Αθήνα” έγραψε η Ράνια.

Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός κάποιων από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ήταν «καζουαλ» ντυμένος, που ένας (συντοπίτης), έγραψε πως (ο Τσίπρας) είναι «Απλός, με τις φόρμες του και το μπουφάν, ένας από μας!»!!!

*****Μεγάλε μου… τόσο ψηλά βάζετε τον εαυτό σας; Πως είστε, κάτι σαν τον Τσίπρα; Επειδή κι εκείνος φοράει «φόρμες και μπουφάν», είστε ίσια κι όμοια με τον πρώην πρωθυπουργό; Τι μεγαλοσύνες, είναι αυτές;

****** Επί του πιεστηρίου: μου λένε, πως η κ. Μαργαρίτα Μπουραντά, διοικήτρια των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εκ ΚομποτοΣέλλαδου ορμώμενη, προαλείφεται να καλύψει τη «χηρεύουσα» θέση της μίας γυναίκας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας. Οι άλλοι 3 είναι η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Τσίρκας και ο Γρηγόρης Βλάρας, που ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2019.

Η πίτα της Ιόνιας Κλινικής

*******«Με τη σειρά μας κόψαμε και εμείς σήμερα την πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία του συνεργάτη και μετόχου της κλινικής κ. Κωνσταντίνο Πάντο καθώς επίσης και λοιπόν μετόχων, συνεργατών και προσωπικό της κλινικής. Καλή χρονιά με πολλά και υγιή μωρά!» σημειώνει σε ανάρτησή του, ο γνωστός μαιευτήρας Παναγιώτης Γαλάνης….

*****Ο φίλος Παναγιώτης, κέρδισε και το φλουρί, που σημαίνει πως το 2023 θα είναι τυχερό. Να επισημάνουμε πως ο Παναγιώτης Γαλάνης, είναι και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη… Βέβαια, ο Παναγιώτης, είναι ένας σεμνός, αλλά ακούραστος εργάτης στα δημοτικά πράγματα, οπότε πέρα από τυχερή, η χρονιά αυτή θα είναι και αποτελεσματική στις εκλογές του Οκτωβρίου και ο Παναγιώτης Γαλάνης θα είναι και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να συνεχίσει να προσφέρει στους συμπολίτες.

******Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, Αρτινών Συνεργασία, της παράταξης του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΤΚ Ράχης, ο Ηλίας Κοτρότσος, (στη φωτο δεξιά), που το έργο του στη κοινότητα αναγνωρίζεται, αφού ο Ηλίας, είναι πέρα από αποτελεσματικός, με την καθημερινή του παρουσία σε όλα στα σημεία της κοινότητας είναι και διεκδικητικός, αφού βομβαρδίζει με αιτήματα τον Χρήστο Τσιρογιάννη… ασφαλώς και ο Δήμαρχος, εν όψει μάλιστα των εκλογών, θα ακούσει τον Ηλία Κοτρότσο και θα ικανοποιήσει ακόμη περισσότερο τις ανάγκες της κοινότητας…

Ν.Α.Σ.