Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών:

Επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας

Την πλήρη διαφωνία του με την πρόταση της Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάργηση και μεταφορά των Πανεπιστημιακών Τμημάτων από το Αγρίνιο στην Πάτρα και τη θέση του για την ανάγκη επανίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο με άμεση συγκρότηση Σχολής Αγρινίου Διαχείρισης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Πολιτισμού για την παραμονή και λειτουργία των Τμημάτων στο Αγρίνιου, καθώς και την ενίσχυση της Γεωπονικής Σχολής του Μεσολογγίου επανέλαβε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντόπουλος τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα το «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών» και στήριξε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για άμεση απόσυρση της πρότασης της Επιτροπής για την κατάργηση και μεταφορά των εν λόγω τμημάτων στην Πάτρα. Τόνισε και ο ίδιος την ανάγκη της ενίσχυσης της αποκεντρωμένης ανώτατης εκπαίδευσης με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι δεν συμφωνεί με αποφάσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αναφερόμενος στις αποφάσεις για ίδρυση πανεπιστημίων σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο το 2009 και στην απαράδεκτη κατάργησή του με το Σχέδιο Αθηνά το 2013, όπου και αναφέρθηκε σε ευθύνες που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδοθεί ποτέ και σε πολιτικές αποφάσεις που πλήττουν συνεχώς με τρόπο απαράδεκτο τις δομές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία.