ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Οι μάσκες διανέμονται στα σχολεία του Δήμου

Λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασαν οι μάσκες για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών. Η ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου μετατράπηκε σε ένα μικρό εργοτάξιο ώστε να γίνει η καταμέτρηση και η κατανομή στα σχολεία.
Άλλωστε, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασαν οι μάσκες δεν ήταν και οι πλέον ενδεδειγμένες.

Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Παιδείας, οι Πρόεδροι και μέλη των σχολικών επιτροπών και το πολιτικό προσωπικό του Δήμου έδωσαν έναν πραγματικό αγώνα δρόμου ώστε να γίνει πλήρης καταμέτρηση του υλικού που έφτασε και στη συνέχεια να διανεμηθεί ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών του κάθε σχολείου.
Τις μάσκες παρέλαβαν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου οι οποίοι θα μεριμνήσουν ώστε το πρωί της Δευτέρας να διανεμηθούν στα παιδιά.
Στην παρούσα φάση έφτασε μόνο μία μάσκα για κάθε μαθητή και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί η παράδοση και των υπολοίπων.

«Κάνουμε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου ώστε οι μάσκες να φτάσουν σε όλα τα σχολεία. Είναι μία πρωτόγνωρη διαδικασία όπως πρωτόγνωρες είναι και οι συνθήκες έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Εκτιμώ ότι η πρώτη βδομάδα θα είναι μεταβατική και σύντομα τα παιδιά θα προσαρμοστούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.
Παράλληλα επανέλαβε ότι ο Δήμος θα καλύψει με δικές του μάσκες τυχόν κενά που μπορεί να υπάρξουν στα σχολεία ενώ θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα για να παρέμβει όπου χρειαστεί.
«Κάνουμε το καλύτερο για τα σχολεία και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε όποιο πρόβλημα προκύψει και τους επόμενους μήνες», υπογράμμισε.