Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται και όπου χρειάζεται»

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται και όπου χρειάζεται» δήλωσε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός
Καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού έλαβε πλέον διαστάσεις πανδημίας, μολύνοντας καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους και σκοτώνοντας εκατοντάδες σε κάθε μεριά του πλανήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του, ζήτησε από τον καθένα στη χώρα να συμβάλλει με την προστασία του εαυτού του και των δικών του, σε αυτήν την υπέρτατη μάχη.

«Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας», τόνισε ο πρωθυπουργός για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, κάνοντας μία περίληψη των αυστηρών προληπτικών μέτρων που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση (κλείσιμο όλων των σχολείων, πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας, επιπλέον κρεβάτια σε ΜΕΘ, αξιοποίηση ιδιωτικών κλινικών).
Ο κόσμος όλος αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας. Τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας. Σε αυτήν τη συγκυρία, οποιοσδήποτε εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του για την κρίση του κορωνοϊού.
«Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου. ¨Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υτγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

«Η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα. Πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του. Από σήμερα ειιδκή άδεια σε εργαζόμενους γονείς. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται», είπε.
«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη. Δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε. Προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάνγκη να επικαλεστώ την πίστη μου. Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες» ήταν η τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τη Θεία Κοινωνία και την Εκκλησία.

«Η πίστη αρχίζει συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών».