Διαδικτυακή εκδήλωση για τη Μάχη του Πέτα

Από το Ινστιτούτο Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης

Την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 στις 8:45 μ.μ. το Ινστιτούτο Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Η Μάχη του Πέτα και το Κίνημα του Φιλελληνισμού το 1821 ¨”
Η Μάχη του Πέτα ήταν μια κρίσιμη μάχη που στην περίπτωσης νίκης των Ελλήνων η έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης θα ήταν διαφορετική καθώς η Επανάσταση θα επεκτείνονταν και στην περιοχή της Ηπείρου γεγονός που θα είχε θετικό αντίτυπο και στα όρια του πρώτου Ελληνικού Κράτους. Στην μάχη του Πέτα πολέμησαν και τμήματα Φιλελλήνων όπου και διακρίθηκαν για την γενναιότητά και την αυτοθυσία τους .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μάϊου 2021 στις 8:45μ.μ.
Ομιλητής στην Εκδήλωση είναι ο κ. Κωσταβασίλης Κωνσταντίνος Διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθυντής σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σκουφάς Άρτας.
Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ελεύθερα μέσω Live Streaming στο κανάλι μας στο Youtube IRS Thoukydides :
https://www.youtube.com/channel/UC0cjYWRyE-zqRdeRVOKU66A

Απολύμανση των χώρων του Πανηπειρωτικού
Μετά την γνωστοποίηση των κρουσμάτων κορωνοϊού από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα σε παίκτες της ομάδας, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ ενημερώνει πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απολύμανσης των χώρων του Πανηπειρωτικού Σταδίου και παράλληλα τηρούνται στο έπακρο, όπως άλλωστε συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας, όλα τα πρωτόκολλα της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ.
Τέλος η Ε.Δ. ενημερώνει πως για προληπτικούς και μόνο λόγους μέχρι την Τρίτη 11 Μαΐου τα γραφεία του ΠΕΑΚΙ θα παραμείνουν κλειστά.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής του κορωνοϊού στην Ήπειρο
Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν στις 05-05-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (49) παραβάσεις.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
-(39) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
• 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
• 7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
• 21 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
• 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
-(10) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
• 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
• 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
• 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
• 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
Την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση πρακτικού 5ης/16-4-2021 ειδικής, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασης Π.Σ.
2.Σύσταση των Επιτροπών «Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης» και «Κοινωνικών Θεμάτων», του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, σύμφωνα με το άρθρο 164 του Ν 3852/2010, όπως τροποποιήθηκεκαι ισχύει και εκχώρηση αρμοδιοτήτων
3.Συγκρότηση των Επιτροπών «Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης» και «Κοινωνικών Θεμάτων», του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.