Διαδικτυακή Ομιλία του Καθηγητή κυρίου Σωτηρίου Τσιόδρα στην Ακαδημία Αθηνών

Στο πλαίσιο διενέργειας των Διαλέξεων της Τρίτης της Ακαδημίας Αθηνών, θα μεταδοθεί την Τρίτη 6 Απριλίου και ώρα 18:00, διαδικτυακή ομιλία του Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων, κυρίου Σωτηρίου Τσιόδρα, με θέμα «Πανδημία SARS-CoV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας».
Η διαδικτυακή ομιλία θα πραγματοποιηθεί μέσω του συνδέσμου:
http://www.academyofathens.gr/el/lectures/20210406
Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε τον κατωτέρω σύνδεσμο:
https://diavlos.grnet.gr/event/e1894

Β. Γιόγιακας: με 2 νέα οχήματα συνεχίζεται η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας
Με 2 καινούργια περιπολικά αυτοκίνητα τύπου pick-up (αγροτικά) εφοδιάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.
Η ενίσχυση αυτή έρχεται σε συνέχεια της παραλαβής 14 νέων υπηρεσιακών οχημάτων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον περασμένο Δεκέμβριο που, μαζί με τα 11 οχήματα μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου και τα 7 οχήματα και τις 2 μοτοσικλέτες από κατασχέσεις, έχουν αναβαθμίσει τον στόλο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας σε έναν από τους πιο σύγχρονους στη χώρα.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξοπλιστική ενίσχυση της αστυνομίας στην ιστορία της Θεσπρωτίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια της παραμεθόριας περιοχής μας, για το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας και για την άσκηση των καθηκόντων των αστυνομικών μας», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Αποξήλωση-απομάκρυνση διαφημιστικών πινακίδων από τον Δήμο Αρταίων
Ο Δήμος Αρταίων στοχεύοντας στην ασφάλεια της κυκλοφορίας πεζών και οδηγών, στην αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, ενημερώνει για την άμεση αποξήλωση-απομάκρυνση διαφημιστικών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί με μη νόμιμο τρόπο σε κοινόχρηστους χώρους και επιφάνειες, σε στύλους ΔΕΗ, πινακίδες σήμανσης ΚΟΚ κ.α.
Επισημαίνεται ότι έχει δοθεί ήδη διάστημα έξι (6) μηνών προθεσμία, ώστε να αφαιρεθούν τυχόν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές. Παρακαλούνται όσοι δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, εντός δέκα (10) ημερών να το πράξουν, αλλιώς θα αναγκαστεί ο Δήμος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με δικά του συνεργεία.

Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων
Ο Στέφανος Ντούσκος στη μάχη του «εισιτηρίου» για το Τόκιο!
Στη μεγάλη μάχη της διεκδίκησης του μαγικού «εισιτηρίου» για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ρίχνεται τις επόμενες ημέρες ο Ολυμπιονίκης του Ρίο Στέφανος Ντούσκος. Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων περιλαμβάνεται στην αποστολή της χώρας μας η οποία θα ταξιδέψει αύριο στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας προκειμένου να λάβει μέρος στην πολυαναμενόμενη προολυμπιακή ρεγκάτα, μέσω της οποίας θα δοθούν αρκετές προκρίσεις για το Τόκιο.
Ο Στέφανος θα τρέξει στο Σκιφ Ανδρών, σε ένα αγώνισμα με υψηλό ανταγωνισμό, καθώς θα έχει συνολικά 16 συμμετοχές από ισάριθμες χώρες, με τους τρεις πρώτους αθλητές να παίρνουν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για Τόκιο. Στόχος του Γιαννιώτη πρωταθλητή είναι φυσικά η πρώτη θέση. Η προολυπιακή ρεγκάτα θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 5 έως την Τετάρτη, 7 Απριλίου.
Σημειώνεται ότι η ελληνική αποστολή θα παραμείνει στο Βαρέζε καθώς μετά τη ρεγκάτα ακολουθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 9 με 11 Απριλίου.