Διερευνητική συνάντηση για ένταξη μονοπατιών της Θεσπρωτίας στο δίκτυο EpirusTrail

H πρώτη διερευνητική συνάντηση με φορείς και συλλόγους της Θεσπρωτίας για την αξιοποίηση των μονοπατιών της Περιφερειακής Ενότητας μέσα από το δίκτυο του EpirusTrail έγινε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στην Περιφέρεια.
Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή εκ μέρους της Περιφέρειας της Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταυρούλας Μπραΐμη – Μπότση, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ηλία Γκαρτζονίκα, του κ. Χαρητάκη Παπαϊωάννου από την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ήπειρος Α.Ε.» και άλλων υπηρεσιακώνστελεχών της Περιφέρειας.
Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο γενικό πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση των παραδοσιακών μονοπατιών και της προσέλκυσης επισκεπτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν απόψεις εκ μέρους των εκπροσώπων των φορέων της Θεσπρωτίας, έγινε ενημέρωση για το πλάνο της Περιφέρειας για το σύνολο της Ηπείρου, ενώ συμφωνήθηκε και χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα πρέπει να παρουσιαστεί η κοινή πρόταση των φορέων, ώστε στη συνέχεια να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την ένταξή της στο ενιαίο δίκτυο του EpirusTrail.

Μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων
Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
•Για απόκτηση νέας άδειας τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και ώρα 9.00 π.μ.
•Για ανανέωση των αδειών την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 9.00 π.μ..
Τόπος εξετάσεων είναι το Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Για λόγους απρόσκοπτης διενέργειας των εξετάσεων οι σχολές Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε. οφείλουν να προσκομίσουν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών την Υ/Δ του Διευθυντή σπουδών με τις τελικές καταστάσεις και τα δικαιολογητικά (παράβολο συμμετοχής κλπ) των υποψηφίων έως και τις 10 Ιανουαρίου 2020.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δομπόλη 30 Ιωάννινα, τηλέφωνο 2651085787 κ. Π.Γερογιάννης.