Δράσεις ενημέρωσης για τους πολίτες από το ΚΑΠΗ Άρτας για τη γρίπη και τον εμβολιασμό

Τo ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης των υπηρεσιών του, και θέλοντας να εφιστήσει την προσοχή των Δημοτών του σχετικά με την εποχική γρίπη, τον αντιγριπικό εμβολιασμό και τα μετρά πρόληψης που πρέπει να ληφθούν, πραγματοποίησε χθες το πρωί δράση ενημέρωσης, υποστήριξης και φροντίδας για τα άτομα τρίτης ηλικίας σε συνεργασία με την Τοπική Ομάδα Υγείας (1η Τ.ΟΜ.Υ Άρτας) με θέμα «Διαφορές εποχικής γρίπης και κοινού κρυολογήματος, καθώς και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των ενηλίκων».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό ΚΑΠΗ στην οδό Σουλίου όπου και συζητήθηκαν ενδιαφέροντα ζητήματα πάνω στο θέμα του εμβολιασμού της γρίπης και δόθηκαν οδηγίες στους πολίτες για την εποχική γρίπη.
Όπως τονίστηκε, ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει σε υψηλό ποσοστό και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης ιδιαίτερα στα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ευπαθείς ή ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ποδοσφαιρικός αγώνας από το ΚΕΘΕΑ
Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας και των Παλαίμαχων παικτών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ την Δευτέρα 25.11.19 και ώρα 15.00μ.μ. στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Λιμνοπούλας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε…

Η Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή κ. Aaron Ciechanover, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Η Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή κ. Aaron Ciechanover, Διακεκριμένου Καθηγητή Έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Technion του Ισραήλ, κατόχου του βραβείου Nobel Χημείας, 2004 σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

-Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α. Δ. Αλμπάνη
-Έπαινος του Τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Χημείας, κ. Αλέξανδρο Δ. Τσελέπη
-Ανάγνωση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος
από την Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας, Καθηγήτρια κυρία Μαρία Δ. Λουλούδη
-Περιένδυση του Τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
από τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Ε. Κοσμίδη
-Επίδοση των τίτλων από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α.Δ. Αλμπάνη
-Ομιλία του Τιμωμένου με θέμα: «The important role of ethics in the era of fast technological progress»
-Μουσικό σχόλιο: “The common ecumene of Greek and Yiddish musics”
Ελεύθερη ενορχήστρωση σε παραδοσιακά κομμάτια από μικρό ορχηστρικό σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
-Συμμετέχουν οι: Νίκος Ορδουλίδης, πιάνο, επιμέλεια, Μανώλης Μπαλάσας, βιολί, Γιάννης Βυνιχάκης, μαντολίνο
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.
Προσέλευση έως τις 18.45΄.

«Εκδηλώσεις Χριστουγέννων»
Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας προσκαλεί όλους τους φορείς και εθελοντές του Δήμου μας να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις για τον καταρτισμό του προγράμματος των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, την Δευτέρα25 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 8:00μ.μστην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Οι αριθμοί της εισβολής και η δημογραφική προοπτική του Ελληνισμού ….
Θ. Μαλκίδης
Οι αμείλικτοι αριθμοί και η ευθύνη της λεγόμενης πολιτικής και πνευματικής τάξης:
– Την τελευταία εβδομάδα εισήλθαν παρανόμως στην Ελλάδα 2.223 άνθρωποι, ενώ ο τρέχων ετήσιος ρυθμός είναι 120.000, δηλαδή ίσο με 1.3% του πληθυσμού της Ελλάδας.
-Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με τις μηδαμινές γεννήσεις από Ελληνίδες και τη μαζική φυγή στο εξωτερικό νέων Ελλήνων, εκτιμάται ότι στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, ένας στους δύο νέους μέχρι τριάντα ετών θα είναι αλλοδαπός, σε 15 χρόνια οι νεοεισελθέντες θα ανέρχονται, μαζί με τις γεννήσεις σε 2 εκατομμύρια περίπου, τα οποία θα προστεθούν στα περίπου 2 εκατομμύρια παράνομων εισελθόντων που είναι ήδη εγκατεστημένοι στην Ελλάδα.
Υ. Γ. Το 80% των παρανόμως εισελθόντων προγραμματίζεται να έρθει στη Μακεδονία….

Συνάντηση Όλγας Γεροβασίλη με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών 
Mε αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης, που τιμά την μνήμη όλων των τρανς προσώπων που έχουν υπάρξει θύματα τρανσφοβικού μίσους σε όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) επισκέφθηκαν σήμερα τη Γραμματέα της Κ.Ο του Σύριζα, Όλγα Γεροβασίλη, παρουσία της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παράδοση του ψηφίσματος του Σωματείου ώστε να ληφθούν όλες οι απαραίτητες νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της βίας, του ρατσισμού και των διακρίσεων που δέχονται τα τρανς, φυλοδιαφορετικά και ίντερσεξ άτομα στην καθημερινότητά τους.

«Επιστροφή στο χωριό» στο θέατρο Α.Θ.Ο.Α.
Μια δαιμόνια Ελληνίδα μάνα που έχει βάλει σκοπό της ζωής της την επιστροφή των παιδιών της στο χωριό , που η αστυφιλία της έχει στερήσει.
Ένας πατέρας παλαιοκουμμουνιστής, θυμόσοφος , καθηλωμένος στο κρεβάτι του παρατηρεί και σχολιάζει τα πάντα με δηκτικό και δηλητηριώδη τρόπο.
Ο περίγυρος του μικρού χωριού που διαμορφώνει συμπεριφορές και εξωθεί σε ακρότητες και ψέματα τους ήρωες του έργου.

Και ένας αστυνόμος Σαϊνης που καλείται να ξεμπλέξει το κουβάρι των δολοπλοκιών που έχει εξυφάνει η μάνα Ρωρώ εμπλέκοντας και τα παιδιά της.
Αυτοί είναι οι ήρωες που ζωντανεύουν στην σκηνή της Α.Θ.Ο.Α. την κωμωδία του συντοπίτη μας Κώστα Σταύρου «Επιστροφή στο χωριό» .Ένα έργο που διαδραματίζεται στα μέρη μας, μέσα στο οποίο όλοι μας θα συναντήσουμε και θα αναγνωρίσουμε γνωστούς , φίλους , συγγενείς και μαζί τους θα περάσουμε δύο όμορφες ώρες με πολύ γέλιο. Σας περιμένουμε όλους στο θέατρο Α.Θ.Ο.Α. από τις 21-11-2019 έως τις 8-12-2019 στις 21:00 εκτός Δευτέρας ,Τρίτης, Τετάρτης.