Δράσεις Πρόληψης Σχολικού Εκφοβισμού από το Κέντρο Πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας σε συνεργασία με τους Δ/ ντες & τις Δ/ ντριες των Γυμνασίων θα υλοποιήσει στην σχολική κοινότητα καθολική παρέμβαση για την πρόληψη & την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, η οποία θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Μετά από σχετικά αιτήματα και ευαισθητοποίηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών στην δράση θα συμμετέχουν τα Γυμνάσια: 3ο, 4ο, 5ο, Κομποτίου & Κωστακιών.
Η ανάπτυξη της δράσης περιλαμβάνει:
1.Βιωματικό διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα επιθυμούσαν στη συνέχεια να υλοποιήσουν με τους μαθητές τους ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού.
Το πρόγραμμα βασίζεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων βελτίωσης της αυτοπεποίθησης των μαθητών και στη δυνατότητα ενδυνάμωσης των ικανοτήτων τους να διαπραγματεύονται, να θέτουν όρια και να προβαίνουν στις σωστές αποφάσεις. Στηρίζεται στη βιωματική, ενεργητική, συνεργατική μάθηση.

Διάρκεια του σεμιναρίου: 4 δίωρες συναντήσεις
•Τετάρτη 2/11/2022
•Τετάρτη 9/11/2022
•Τετάρτη 16/11/2022
•Τετάρτη 23/11/2022
Ώρα: 6:00μ.μ – 8:00 μ.μ.

Συντονιστές του σεμιναρίου θα είναι ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κ.Π. κ. Οικονομίδης Θεόδωρος- Παιδοψυχίατρος & η κα Κομηλάγιου Θεοδοσία-Κοινωνιολόγος.
2. Υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης με τους μαθητές με την στήριξη του Κέντρου Πρόληψης. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται παράλληλα με την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.
Διάρκεια: 6 δίωρες συναντήσεις (στο κάθε τμήμα που θα υλοποιηθεί)
3. Βιωματικά σεμινάρια με τους γονείς των μαθητών από το Κέντρο Πρόληψης.
Διάρκεια : 10 δίωρες συναντήσεις