Δυνατή χρονιά για το Ακτινίδιο

Υψηλές προσδοκίες αναμένονται από την πλευρά παραγωγών Ακτινιδίου για μια σεζόν με καλές αποδόσεις και ενισχυμένο αγοραστικό ενδιαφέρον διαφαίνεται από τις πρώτες προσεγγίσεις που δέχονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ypaithros.gr, ενώ ααδεικνύεται, ότι το ισχυρό εξαγωγικό πρόσημο του προϊόντος που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια εξαρτάται άμεσα από τη σωστή μετασυλλεκτική διαχείριση και τις κατάλληλες υποδομές συντήρησης.

Όπως υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ του ypaithros.gr, χαμόγελα στους παραγωγούς ακτινιδίου στην Πιερία σκορπίζει η εξέλιξη της φετινής καλλιέργειας στον νομό. Μέχρι στιγμής, η πορεία είναι ιδιαίτερα θετική, χωρίς να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα ούτε από ασθένειες, ούτε από καιρικές συνθήκες. «Τα πράγματα φαίνονται καλά για φέτος, ενώ και για τη ζήτησή τους τα μηνύματα δείχνουν ότι θα είναι αυξημένη», τονίζει ο παραγωγός ακτινιδίου από την Κατερίνη, Θεοφάνης Τερζόπουλος.

Ομαλά εξελίσσεται η καλλιέργεια ακτινιδίου στη Χρυσούπολη Καβάλας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Καβάλας, Κώστα Λεπίδα. «Η ποιότητα του καβαλιώτικου ακτινιδίου είναι εξαιρετική και σταδιακά επεκτείνεται η καλλιέργεια. Θα φτάσουμε τους 50.000 τόνους, αλλά δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές», σχολίασε, επισημαίνοντας την ανάγκη χρηματοδοτικής στήριξης για τη δημιουργία υποδομών.
Η ΕΑΣ Καβάλας εξάγει ακτινίδιο με την ταυτότητα Kavala Coop, αλλά είναι σημαντικό για τον πρόεδρό της να υπάρχουν συνολικά οργανωμένες ομάδες, για να μπορέσει να κατακτήσει το ελληνικό ακτινίδιο τις αγορές.

Καλή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν ακτινίδια στην περιοχή της Άρτας, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, ενώ όπως εξηγεί ο παραγωγός Άγγελος Ξυλογιάννης. οι προοπτικές για το ελληνικό ακτινίδιο είναι ικανοποιητικές, και «οι προοπτικές που αναδύονται για το ελληνικό ακτινίδιο πρέπει να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα».