Δωρεάν εργατικές κατοικίες μέσω ΟΑΕΔ σε ευπαθείς οικογένειες

Εργατικές κατοικίες σε όλη την Ελλάδα θα δοθούν δωρεάν σε οικογένειες που ανήκουν σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες. Συγκεκριμένα πρόκειται για εργατικές κατοικίες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) σε όλη την Ελλάδα που δεν διατέθηκαν με κλήρωση (δεν προχώρησαν οι διαδικασίες της κλήρωσης) και έχουν μείνει αδιάθετα στον ΟΑΕΔ, που έχει πλέον τις αρμοδιότητες του πρώην ΟΕΚ
Με διάταξη που πρόκειται να τεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας, θα προβλέπεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του OAEΔ θα μπορεί να αποφασίζει, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εργασίας, την διάθεση των κατοικιών αυτών, με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα ορίζονται με σχετική υπουργική απόφαση
Η δωρεάν παραχώρηση εργατικών κατοικιών θα αφορά κυρίως οικογένειες με πολύ χαμηλά οικονομικά εισοδήματα, πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ή οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα που αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η υλοποίηση θα ξεκινήσει μετά την ψήφιση της παραπάνω διάταξης νόμου και εν συνεχεία της έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης, που θα καθορίζει τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις.

Αντίθετοι οι Πράσινοι στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας
Στην εποχή της κλιματικής κρίσης και της πανδημίας, η ασφάλεια δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με υπέρογκους εξοπλισμούς και αύξηση θητείας, υποστηρίζουν οι Πράσινοι.
Όπως τονίζουν, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, που δρομολογεί η κυβέρνηση, είναι η πρώτη αύξηση θητείας εδώ και πολλές δεκαετίες, από τα χρόνια της χούντας και μετά. Η Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση ευρωπαϊκής χώρας που αυξάνει τη στρατιωτική της θητεία, όταν σειρά άλλων χωρών την καταργούν τελείως.
Η επιλογή αυτή είναι μέρος ενός ευρύτερου πακέτου μέτρων, που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό τον περασμένο μήνα.

Στο ίδιο πακέτο περιλαμβανόταν και υποχρεωτική στράτευση όλων στην ηλικία των 18 ετών, όπως στο Ισραήλ, με κατάργηση των αναβολών για σπουδές. Περιλαμβάνονται, επίσης, σε ορίζοντα 5ετίας, 17.000 επιπλέον θέσεις για επαγγελματίες στρατιωτικούς, καθώς και μαζικές αγορές οπλικών συστημάτων ύψους 10 δις ευρώ για πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και υποβρύχια. Ήδη, στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021, οι δαπάνες για εξοπλισμούς είναι 5πλάσιες από αυτές του 2020.
Οι Πράσινοι είναι αντίθετοι, τόσο στην αύξηση της θητείας και την κατάργηση των αναβολών στράτευσης, όσο και στη συνολικότερη επιλογή για έμφαση στην ενίσχυση της στρατιωτικής ισχύος, έστω και με υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας. Σε αντίθεση με όλο το πολιτικό σύστημα, οι Πράσινοι επιδιώκουν έναν ουσιαστικό διάλογο για ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας και της κοινωνίας σε όλες της τις διαστάσεις αλλά και για κριτική αποτίμηση του ισραηλινού μοντέλου της «χώρας-αστακού», που αρκετοί επιδιώκουν να μεταφέρουν και στην Ελλάδα.

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου
Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας», ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.
Για το λόγο αυτό, τελέστηκε σήμερα (20-10-2020) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, όπου δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κλήθηκαν και παρέστησαν αποκλειστικά εκπρόσωποι αστυνομικών υπηρεσιών, συνδικαλιστικών φορέων και ενώσεων αποστράτων.
Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.
Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 19 έως και 21-10-2020, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος.

Τα πρώτα μαλακά τυράκια με Ελληνικά τυριά είναι εδώ: ΗΠΕΙΡΟΣ Τριγωνάκια με Κασέρι ή Γραβιέρα
Η ΗΠΕΙΡΟΣ παρουσιάζει τα ΗΠΕΙΡΟΣ Τριγωνάκια, τα πρώτα μαλακά τυράκια σε μερίδες με ελληνικά τυριά-ένα νόστιμο και υγιεινό, τυρένιο σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τα νέα ΗΠΕΙΡΟΣ Τριγωνάκια με Κασέρι και ΗΠΕΙΡΟΣ Τριγωνάκια με Γραβιέρα έχουν πλούσια, οικεία γεύση και υψηλή διατροφική αξία, καθώς αποτελούν πηγή πρωτεϊνών και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Κυκλοφορούν σε συσκευασία των 8 τεμαχίων (140γρ.) και αποτελούν μία πρακτική και νόστιμη λύση για όλες τις ώρες της ημέρας, εντός και εκτός σπιτιού-πάντα με την εγγύηση της ποιότητας ΗΠΕΙΡΟΣ.

Εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση από το ΚΕΠ Καλπακίου
Δυνατότητα εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησης από το ΚΕΠ Καλπακίου θα έχουν από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου οι δημότες, μετά την ένταξη του Δήμου Πωγωνίου στο πρόγραμμα «myKEPlive» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Με το «myKEPlive» οι πολίτες θα μπορούν να συναλλάσσονται με το ΚΕΠ μέσω βιντεοκλήσης με αποτέλεσμα να διευκολύνονται όταν δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικής παρουσίας και να εξοικονομούν παράλληλα πολύτιμο χρόνο.

Μέσω της διεύθυνσης myKEPlive.gov.gr , ο κάθε χρήστης μπορεί να συνδεθεί στην ειδική
πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXISnet. Στη συνέχεια θα επιλέξει την κατηγορία και τον τύπο του αιτήματος που τον ενδιαφέρουν και θα ορίσει ημερομηνία και ώρα που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί, μέσω βιντεοκλήσης, από το ΚΕΠ του Δήμου Πωγωνίου. Το έντυπο/έγγραφο που θα εκδοθεί από τη διαδικασία θα αποσταλεί είτε ηλεκτρονικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε με συστημένη επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δημότης.
Μέσω της πλατφόρμας myKEPlive διεκπεραιώνονται αιτήματα υψηλής ζήτησης μέσω των
τεσσάρων θεματικών υπηρεσιών:
1) Πληροφόρηση- Αίτηση
2) Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
3) Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία
4) Εξυπηρέτηση από το Δήμο σας