Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» με ανακοίνωσή του προσκαλεί όλους τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο τμήμα Παιδικής Χορωδίας του Συλλόγου.
Η χορωδία δέχεται παιδιά από 6 έως 14 ετών, χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια προηγούμενη μουσική εμπειρία. Tα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο στις 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ευσταθίας Δήμου.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά (19:00-21:00) με τη γραμματεία του συλλόγου στο 2681072370, ή απευθείας με τη μαέστρο στα: τηλ. 6977917566 / email: efstathiadimou@gmail.com

Φιλοσοφία και στόχοι
Η ιστορία των παιδικού χορωδιακού τραγουδιού στον ευρωπαϊκό χώρο είναι παλιά όσο και αυτή της χορωδιακής τέχνης γενικότερα. Εξαιτίας της μεγάλης του καλλιτεχνικής αξίας το παιδικό χορωδιακό τραγούδι θεωρείται σήμερα δικαίως ως ένα επίτευγμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Πέρα όμως από την καλλιτεχνική του σημασία, στα μέσα του 20ού αιώνα, αναγνωρίζεται από τους σύγχρονους παιδαγωγούς και η παιδαγωγική του αξία. Σε όλα τα σύγχρονα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα (Kodaly, Orf κτλ), η χορωδία θεωρείται ως ένα σημαντικό μέσο, με το οποίο ένα παιδί μπορεί να μάθει μουσική. Σύμφωνα με τον Ρώσο συνθέτη και παιδαγωγό Dmitri Kabalevsky, «Κάθε τάξη θα έπρεπε να είναι μία χορωδία».
Λαμβάνοντας αυτά υπόψιν, βασικός στόχος της Παιδικής Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» είναι η εκμάθηση μουσικής μέσω του χορωδιακού τραγουδιού σε συνδυασμό με την επίτευξη υψηλών καλλιτεχνικών στόχων, καλύπτοντας έτσι τόσο την παιδαγωγική όσο και την καλλιτεχνική διάσταση του χορωδιακού τραγουδιού. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών οι νεαροί χορωδοί παρακολουθούν μαθήματα μουσικής θεωρίας, μαθήματα τραγουδιού ειδικά για παιδιά, ενώ έρχονται σε επαφή με τα αριστουργήματα των μεγάλων συνθετών, δείγματα σύγχρονης μουσικής, καθώς και παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.