Εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ζηρού

Με επιτυχία διενεργήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ζηρού, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αιμοδότησαν αρκετοί συμπολίτες, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Ζάβαλης, Χρήστος Γκάρτζιος και Βασίλης Παπαβασιλείου, δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι του Δήμου καθώς και στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού και του τμήματος της Πυροσβεστικής. Τους ευχαριστούμε όλους ιδιαίτερα.

Δημ. Δημητρίου: διεκδίκηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου
Να διεκδικηθεί η άμεση εκπόνηση και ωρίμανση των μελετών της σιδηροδρομικής σύνδεσης από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Κοζάνη, ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Με δηλώσεις του ο πρόεδρος Δημ. Δημητρίου καλεί σε κοινή στρατηγική και διεκδίκηση όχι μόνο των τοπικών, αλλά των φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο, για να ασκηθεί πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση.
«Το θέμα είναι να το δούμε ως ευκαιρία να και να δράσουμε αναλόγως. Η Ήπειρος μένει έξω από το Ταμείο Ανάκαμψης στα έργα υποδομών και η ευκαιρία που μας δίνεται με το σιδηρόδρομο δεν πρέπει να πάει χαμένη, αλλά να πιέσουμε όλοι μαζί την κυβέρνηση που με τη σειρά της, να απευθυνθεί με σοβαρή διεκδίκηση στην Ευρώπη…» σημειώνει ο κ. Δημητρίου, ενώ σε ανακοίνωση της παράταξης «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής τον κ. Δημητρίου αναφέρεται: «Προφανώς τα οφέλη για την Ήπειρο θα είναι πολλαπλά, αφού ακόμη και σήμερα κάποιοι που δήθεν οραματίζονται την ανάπτυξη δεν αντιλαμβάνονται ότι μη πιέζοντας και μη διεκδικώντας τέτοιου είδους έργα, αποκόπτουν τις προσπάθειες των επιχειρηματιών οι οποίοι προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και στερούνται την ευκαιρία πραγματικής αναπτυξιακής πορείας».

Στους Δημάρχους όλες οι μονοεδρικές με το νέο εκλογικό σύστημα
Μία από τις πολλές καθοριστικές αλλαγές που φέρνει το νέο εκλογικό σύστημα για τις Δημοτικές Εκλογές, εντοπίζεται στον τρόπο κατανομής των εδρών των Δημοτικών Συμβουλίων και ειδικότερα στις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες των Δήμων. Όταν η εκλογική περιφέρεια έχει μία και μοναδική έδρα, ποιος Συνδυασμός θα την πάρει; Αυτός που πλειοψήφησε στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια; Ή σε κάθε περίπτωση ο Συνδυασμός του Δημάρχου, ακόμα και εάν έχασε την πρωτιά στη συγκεκριμένη;
Στο αρ.27 του νέου νόμου σημειώνονται τα εξής: «Κατανομή των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου ανά εκλογική περιφέρεια» του Νομοσχεδίου. Σε αυτό η Κυβέρνηση, ορίζοντας τη διαδικασία κατανομής των εδρών, ξεκινά πριν από όλα με το σημείο (α) όπου ορίζει:
« α) Στον επιτυχόντα Συνδυασμό κατανέμεται μία (1) έδρα ΣΕ ΚΑΘΕ εκλογική περιφέρεια. »
Θέτουν από την αρχή, λοιπόν ως δεδομένο της διαδικασίας κατανομής των εδρών, ότι ο «επιτυχών Συνδυασμός» θα πάρει μία έδρα σε κάθε εκλογική περιφέρεια.
Αφού η μονοεδρική έχει μία και μοναδική, δεν μένει καμία για τους υπόλοιπους Συνδυασμούς.

Δράση ενημέρωσης στον Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών
Δράση ενημέρωσης στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών και στην ευρύτερη περιοχή του Κατσικά πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Διοίκησης της δομής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Ιωαννιτών.
Η δράση έγινε με αφορμή τη συρροή κρουσμάτων Covid-19 στη δομή και σκοπό είχε την ενημέρωση όλων για την ανάγκη τήρησης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης ανέφερε ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
«Ο Δήμος με τις υπηρεσίες του συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση η οποία είναι απαραίτητη ώστε να περιοριστεί κάθε εστία της πανδημίας. Η τήρηση των μέτρων είναι προϋπόθεση ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση» σημείωσε ο κ. Αϊβατίδηςο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον Διοικητή της δομής όσο και την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων για την συνεργασία που υπάρχει.