Εκδήλωση του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας

Συνεταιρισμοί και Αγροδιατροφικός Τομέας

Συμμετέχουν οι Υφυπουργοί Απ. Βεσυρόπουλος και Γ. Στύλιος

Ομιλητής ο Αντιπροέδρου ΕΘ.Ε.Α.Σ. Ανδρέας Δημητρίου

Μια σημαντική εκδήλωση διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, που αφορά το μέλλον της παραγωγικής δραστηριότητας των Αγροτικών Συνεταιρισμών σε σχέση με την συμβολή τους στον Αγροδιατροφικό Τομέα και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και του καταναλωτικού κοινού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του προέδρου του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Δημήτρη Πετανίτη σε συνεργασία με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) της οποίας μέλος και αντιπρόεδρος στο νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο είναι ο πρόεδρος του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, Ανδρέας Δημητρίου.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού ο Δημήτρης Πετανίτης συμμετέχει σε όλες τις δράσεις που αφορούν τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της Πτηνοτροφίας, ειδικά μετά τις πρόσφατες ραγδαίες εξελίξεις στο πεδίο του κόστους των πρώτων υλών και της ενέργειας, που έχει συμπιέσει την παραγωγική δραστηριότητα τόσο των πτηνοτρόφων όσο και της Πτηνοτροφίας γενικώτερα.
Στην εκδήλωση ο πρόεδρος Δημήτρης Πετανίτης αναμένεται να αναφερθεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών των παραγωγικών επενδύσεων με συνεταιριστικό πρόσημο αλλά και στα προβλήματα και στις προοπτικές του αγροτικού χώρου, με έμφαση στις δυνατότητες που διανοίγονται για τους Συνεταιρισμούς σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στην εκδήλωση αναμένεται να αναφερθούν σε ζητήματα όπως η διαπιστωμένη στρέβλωση σε ό,τι αφορά το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, όπου το σιτάρι παραμένει στο 13%, ενώ το καλαμπόκι, η σόγια αλλά και το μείγμα ζωοτροφής πού πωλούν τα εργοστάσια στους παραγωγούς βρίσκονται στο 6%, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πολύ μεγάλο πρόβλημα με τον πιστωτικό ΦΠΑ.
Επίσης ένα από τα καυτά προβλήματα των πτηνοτρόφων που έχει θέσει υπόψη των αρμόδιων υπουργείων η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πτηνοτροφίας (ΕΔΟΠ) να συμπεριληφθεί και το σιτάρι στο καθεστώς ΦΠΑ 6% και ταυτόχρονα, να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 6% για τα ζωντανά κοπάδια που εμπίπτουν σε καθεστώς συμβολαιακής κτηνοτροφίας / πτηνοτροφίας, ώστε α επιτευχθεί εξισσορόπηση εισροών – εκροών ΦΠΑ αφού ήδη εμφανίστηκαν δυσβάσταχτα προβλήματα ρευστότητας στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση
Πιο συγκεκμριμένα ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας διοργανώνει και προσκαλεί στην εκδήλωση την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό (Φιλοθέη Άρτας) με θέμα:
«Αγροτικοί Συνεταιρισμοί . Σημασία των συνεργατικών σχημάτων στον Αγροδιατροφικό Τομέα, προβλήματα και προοπτικές».
Για τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας θα υποδεχτεί τους καλεσμένους ο Δημήτριος Πετανίτης
Πρόεδρος Δ.Σ, ενώ στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι και θα αναλύσουν τις θέσεις και τις ενέργειες της Κυβέρνησης Υφυπουργός Οικονομικών , Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολος
Βεσυρόπουλος και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Στύλιος .
Να σημειωθεί πως η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της ΕΘ.Ε.Α.Σ. της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Πρόγραμμα-Ομιλητές
Την Παρασκευή λοιπόν, 17 Ιουνίου 2022 , ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό ( Φιλοθέη Άρτας ) το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης έχει ως εξής:
19:00 – 19:30 Προσέλευση
19:30 – 20:00 Χαιρετισμοί
20:00 – 20:15 Ομιλία – τοποθέτηση Αντιπροέδρου ΕΘ.Ε.Α.Σ. και Προέδρου Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ κ. Ανδρέα Δημητρίου
20:15 – 20:30 Ομιλία Υφυπουργού Οικονομικών , Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου
20:30 – 20:45 Ομιλία Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεωργίου Στύλιου
20:45 – 21:15 Ερωτήσεις – Συζήτηση