Εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Ζηρού

Την Τετάρτη28 Οκτωβρίου 2020 το Πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι:
9.45 π.μ.: (Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνα): Τέλος προσέλευσης
10.00 π.μ.: Δοξολογία
11.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μπιζανομάχων κατάθεση στεφάνων
* Για λόγους δημόσιας υγείας και σε αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κοροναϊού, ενημερώνουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, βάση των υγειονομικών διατάξεων ενώ και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό ατόμων οι οποίοι θα φέρουν υποχρεωτικά μάσκες και θα τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

ZOINOS WINERY: Δηλώσεις Συγκομιδής
Η ΑΕΣ Συνεταιριστική Οινοποιία Ηπείρου ΑΕ-ZOINOS WINERY υπενθυμίζει στους αμπελουργούς ότι υποχρεούνται μετά πέρας του τρύγου να υποβάλλουν Δήλωση Συγκομιδής μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την 1η Αυγούστου κάθε τρέχοντος έτους μέχρι την 30η Νοεμβρίου του ίδιου έτους.
Από την υποχρέωση απαλλάσσονται μόνο οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες των οποίων το σύνολο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης είναι μέχρι ένα στρέμμα.
Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης συγκομιδής για αμπελοτεμάχια έως και πέντε (5) αμπελοοινικές περιόδους θα υπόκεινται σε έλεγχο μέσω του μητρώου προκειμένου να χαρακτηρισθούν ως «εγκαταλελειμμένη καλλιεργούμενη έκταση.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής στις περιπτώσεις όπου:
1. Υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων ή και άλλων μεμονωμένων περιπτώσεων καταστροφής.
2. Κατέχουν νέους αμπελώνες που δεν είναι ακόμη παραγωγικοί.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων 
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 26 Οκτωβρίου έως 01 Νοεμβρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στην Άρτα θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (26-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη-Σελλάδες-Κομπότι-Περάνθη-Κομμένο-Αγία Παρασκευή- Ανέζα -Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή.
Τρίτη (27-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη-Φωτεινό-Άνω Πέτρα-Διάσελλο-Δημαριό -Κλειδί-Περδικορράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά.
Πέμπτη (29-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο-Κορφοβούνι-Έλατος-Αμμότοπος-Πιστιανά-Ροδατγή-Σκούπα-Δαφνωτή.
Παρασκευή (30-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα-Κλειστό-Ζυγός-Μαρκινιάδα-Μελάτες-Κάτω Αθαμάνιο- Αθαμάνιο-Τετράκωμο-Μεσούντα.
Σάββατο (31-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος-Ελάτη-Καστανιά-Μηλιανά- Γρέβια-Πηγές.

Κίνημα Αλλαγής
Το δήθεν επιτελικό κράτος έχασε και….τον Παππά
Σε ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με την ενοχή των μελών της Χρυσής Αυγής, αναφέρονται και τα εξής: «Το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διέρρεε πως, μετά την απόφαση για την ενοχή των μελών της Χρυσής Αυγής, είχε αναπτύξει όλες τις δυνάμεις του για να εμποδίσει τους καταδικασθέντες από κάθε δυνατότητα αποφυγής της σύλληψής τους.
Τώρα πια, η αναζήτηση του Χρήστου Παππά για να εκτελεστεί η εις βάρος του ποινή κάθειρξης, γκρεμίζει το επιτυχές προσωπείο που επικοινωνιακά έκτιζε το υπουργείο.
Είναι προφανές ότι το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ δεν μπορεί να ασκήσει τις στοιχειώδεις λειτουργίες του.
Σε πρόσφατες εποχές και σε παρόμοιες υποθέσεις διαφυγής καταδικασθέντων ή αναζητουμένων, μόνιμη απαίτηση της αντιπολίτευσης ήταν η παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας και του αρχηγού της αστυνομίας.
Εμείς θα πούμε σήμερα, σοβαρευτείτε και βρείτε άμεσα τον καταζητούμενο που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση».

«Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων 
Μειώνεται το ποσό επιχορήγησης από 3.000 ευρώ σε 2.000 ευρώ
Εκδόθηκε η πρώτη τροποποίηση της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.
Στο πλαίσιο της τροποποίησης, μεταξύ άλλων:
-Μειώνεται το ελάχιστο ποσό επιχορήγησης από 3.000 ευρώ σε 2.000 ευρώ
-Προστίθενται ως δικαιούχοι της πρόσκλησης οι μορφές επιχειρήσεων: α) Κοινωνία Αστικού Δικαίου, β) Κοινωνία Κληρονόμων
Επίσης, επισημαίνεται πως λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε στα Πρωτοδικεία αλλά και της διαφαινόμενης αδυναμίας αυτών να ανταποκριθούν στην έγκαιρη έκδοση των ζητούμενων πιστοποιητικών για τα σχετικά δικαιολογητικά, στην φάση του ελέγχου τυπικών προϋποθέσεων και πληρότητας δικαιολογητικών θα γίνεται αποδεκτή η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής ή ψηφιακά υπογεγραμμένης από τον Νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας. (Εναλλακτικά θα γίνεται δεκτή και η αίτηση χορήγησης των πιστοποιητικών στο αρμόδιο Πρωτοδικείο). Τα σχετικά πιστοποιητικά θα αναζητηθούν και θα εκδοθούν πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης. Για την αποφυγή συνωστισμού στα ΚΕΠ οι υπεύθυνες δηλώσεις δύναται να εκδοθούν και να υπογραφούν ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr.