Εκδηλώσεις ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023

Εκδηλώσεις διοργανώνει το Ε.Κ. Άρτας για την Πρωτομαγιά
-Την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Ε.Κ.Α θα γίνει
εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων
Άρτας με Θέμα: Η Αγροτική εξέγερση του 1882 στην Άρτα και η πορεία
διαμόρφωσης της Εργατικής Τάξης στην πόλη. Ομιλητής θα είναι ο
συγγραφέας του βιβλίου” το ματωμένο θέρος του 1882″ Γιώργος
Παπασωτηρίου.
-Την Κυριακή 30 Απρίλη θα γίνουν συγκεντρώσεις και κατάθεση στεφανιών
έξω από το εργοστάσιο «Ήπειρος» για τον Χρήστο Ζορμπά (10.οο π.μ.) και
στο σημείο που σκοτώθηκε ο Γιώργος Γούντζας (3ο Χιλ. Άρτας –
Φιλιππιάδας) (11.οο π.μ.)
-Την Δευτέρα 1η Μάη θα γίνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, στις
10:30πμ

Προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Άρτας 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άρτας σας προσκαλεί στην προεκλογική εκδήλωσή της, την Παρασκευή 28 Απριλίου και ώρα 20:30 στο Επιμελητήριο Άρτας.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ
Ομιλητής ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης

Ένα ακόμη τεχνικό έργο δημοπρατεί ο Δήμος Αρταίων
Οριοθέτηση και έργα διευθέτησης ρέματος Παλαιομαύρας Γραμμενίτσας
Ένα ακόμη τεχνικό έργο δημοπρατεί ο Δήμος Αρταίων με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών στις 28 Απριλίου 2023. Ειδικότερα πρόκειται για την μελέτης οριοθέτησης και έργων διευθέτησης ρέματος Παλαιομαύρας Δήμου Αρταίων.
Το έργο αφορά το σχεδιασμό, σε επίπεδο προμελέτης και οριστικής μελέτης των απαιτούμενων έργων οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Παλαιομαύρας, εντός κατοικημένων περιοχών, σε μήκος 200 μ., διευθέτηση – οριοθέτηση, εκτός κατοικημένων περιοχών, σε μήκος 4.140 μ.
Το ρέμα εκβάλλει στον ποταμό Άραχθο και διέρχεται μέσα από τον οικισμό Γραμμενίτσας, το δε μήκος αυτού προς οριοθέτηση και διευθέτηση ανέρχεται σε περίπου 4,34 χλμ. από τη συμβολή του με το ρέμα Μουζιανίτη, 350 μ. κατάντη του τεχνικού της Ιονίας οδού, έως τη διασταύρωσή του με την οδό προς Γρίμποβο, 750 μ ανάντη της συμβολής αυτής με την Επαρχιακή οδό Άρτας – Ιωαννίνων.
Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις, παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα www.arta.gr, στην κατηγορία Εφημερίδα της Υπηρεσίας – Προκηρύξεις.

Εταιρίας Ελληνικών Θεμάτων
Οι ιστορικές ΕΛΛΗΝΟΑΡΑΒΙΚΕΣ – ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και το σήμερα
Σάββατο 6 Μαίου 2023 στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ
Οι Ελληνο-αραβικές σχέσεις έχουν μακρά ιστορία. Η Ελλάδα έχοντας να αντιμετωπίσει η ίδια πάρα πολύ σημαντικές προκλήσεις έχει συμφέρον και σε κάποιες περιπτώσεις κοινό συμφέρον να επιδιώξει (όπως και κάνει άλλωστε) να διατηρήσει, να βελτιώσει και να δημιουργήσει όπου χρειάζεται καινούργιες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο αξιοποιώντας αυτή την μεγάλη ιστορική πολιτιστική κληρονομιά που διατηρήθηκε μέχρι τα πρόσφατα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Σχέσεις οι οποίες με τα σημερινά δεδομένα μιας διαφαινόμενης νέας ψυχροπολεμικής αντιπαράθεσης Δύσης-Ευρασίας, πρέπει να στηρίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στην σταθερότητα και στην καλή συμμαχία, συνδυάζοντας την άμυνα με την διπλωματία .
Θα επιδιώξουμε με την συνδρομή της καςΆννας Κωνσταντινίδου να κατανοήσουμε το περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώνεται επηρεαζόμενο από τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις επ’ ωφέλειά βεβαίως της πατρίδας μας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.
Η Άννα Κωνσταντινίδου είναι Ιστορικός-Διεθνολόγος, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής σχολής ΑΠΘ, διδάσκουσα της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ),εξωτερική συνεργάτιδα της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).